POTVRĐENA NAŠA PISANJA: Opština Kučevo bankrotirala, sledi rasprodaja opštinske imovine?

Pre samo nekoliko meseci predsednik opštine Kučevo dr Ivan Rajčić se pohvalio najvećom prosečnom platom u regionu i enornim punjenjem budžeta a opštinu Kučevo proglasio za “ekonomskog tigra”.

Foto: eKucevo

Da su u „laži kratke noge“ pokazalo se prošlog meseca kada lokalna samouprava Kučevo svojim zaposlenima nije uplatila doprinose za obavezno socijalno osiguranje i jedva je isplatila zrade. Oni koji treba da budu primer građanima i privredi krše zakon o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje koji propisuje da se doprinosi uplaćuju istovremeno sa isplatom plate zaposlenog.

Dok građani opštine Kučevo već godinama žive na kredit, presipajući iz šupljeg u prazno, opštinska vlast je tvrdila da je stanje zadovoljavajuće i da se ova opština razvija munjevitom brzinom. Reklo bi se tada da sit gladnom ne veruje.

Kako stvari sada stoje izgleda da je mečka zaigrala i pred opštinskim vratima? Na dnevnom redu naredne sednice Skupštine opštine Kučevo koja je zakazana za 3. avgust, naći će se rebalans budžeta, dugoročno zaduživanje opštine i rasprodaja opštinske imovine.

Bez stručne i javne rasprave stavljen je na dnevnom redu treći po redu ovogodišnji rebalans budžeta. On će ionako siromašne građane učiniti još siromašnijim, povećanjem naknada, taksi i kazni lokalna samouprava u Kučevu pokušava njihovu nesposobnost da kompenzuje. Nadležni u opštini tvrde da je novi rebalans zbog kupovine knjiga za đake prvake, međutim dnevni red ih demantuje a kupovina knjiga za prvake je samo nevešto pokriće nad lošim upravljanjem onih kojima je poverena javna funkcija.

Posle konstantnog javašluka, nameštenih tendera, prekobrojnog zapošljavanja partijskih kadrova, rođaka i kumova očigledno u budžetu opštine nema novca i po svemu sudeći lokalna samouprava Kučevo je najverovatnije pred bankrotom? Odbornici Skupštine opštine Kučevo će glasati o dugoročnom zaduživanju opštine Kučevo, u cilju sprovođenja aktivnosti na realizaciji Sanacionog plana za prevazilaženje finansijskih teškoća, u iznosu od 25 miliona dinara.

Rasprodaja opštinske imovine, afirmacija, bezakonja i otimanje opštinske imovine kao recept za nezakonito lično bogaćenje na račun građana opštine Kučevo nije ništa novo. Po ko zna koji put za tri godine ove vlasti čak dve tačke predstojeće sednice Skupštine opštine Kučevo tiču se otuđenja nepokretnosti iz vlasništva opštine po unapred dogovorenom scenariju, prodaja u bescenje poznatom kupcu bliskom vlasti.

Vlast u Kučevu nije dorasla finansijskoj kontroli i smanjenju korupcije. Naprotiv cena njihovih malobrojnih projekata ide ruku pod ruku sa korupcijom. Za građane ove opštine znači da će se dodatnim zaduživanjem opteretiti privreda i svaki pojedinac. Neko će reći da je važno da se izgrade putevi i mostovi, mada nije sve u putevima i mostovima kada se ne zna cena njihove izgradnje i najverovatnije služe kao paravan za isisavanje novca iz budžeta koji se koristi za potrebe Srpske napredne stranke i pojedinaca bliskih njoj.

Svesni da ulaze u period u kome se već nazire kraj njihove vlast, opštinski čelnici u Kučevu zaduživanjem pokušavaju da obezbede i dodatna sredstva za kupovinu glasova i vernost birača. Dobro obavešteni nagađaju da je možda zaduživanje opštine u cilju spašavanja njihovog „gazde“ od pokrenute izvršne hipoteke nad hotelom koja je aktivirana od strane poslovne banke zbog neizmirenog kredita.

Sa koje god strane gledali, račun za trogodišnje tumaranje vlasti u ekonomiji i politici ovih dana se surovo ispostavlja svim građanima opštine Kučevo. Ovako bahato i nedomaćinsko ponašanje naša je realnost i trajaće sve dok traje postojeća vlast.

(Mile Sova)

PROČITAJ I

19 Komentari

  1. Narod je svojim ćutanjem i kukavičlukom najviše zaslužan za propast Opštine Kučevo. Dozvolili su da ih jašu polupismeni idioti i kurave najgore vrste. Ni druge Opštine u Braničevskom regionu neće bolje proći.

  2. Morala je da bankrotira kad su pokrali sve pare,predsednkk kupio bmw,Mikić renovirao kompletnu kuću,milogarac skinuo hipoteku sa starog dela hotela,to je samo jedan delić od onog što su pokrali?

  3. Prodaja u bescenje poznatom kupcu bliskom vlasti? Da nije taj kupac Veki iz Rakove Bare poslovni partner opstine preko koga je kroz razne izmišljene projekte isisano iz opštine brdo para?

  4. Uaaa lopovi,bagro hotelska.Da su odbornici samostalni pa da po hitnom postupku smene Ivana hotelskog,ali prvo da proda svoju imovinu i uplati doprinose za sve radnike OU.Ovako jedino rešenje i izlazak iz problema Ivan hotelski vidi u njegovom šefu Milogorcu Perišiću.Pošto nijedna banka neće da odobri kredit Opštinskoj naPRDnoj vlasti Ivan hotelski će morati 3 dana da moli i cvili i ljubi u du*e Perišića jer jedino on može preko Bojana Kekića bivseg Perišićevog partijskog kolege (SPS)direktora Poštanske štedionice i banke pa da mu on završi i Opština dobije kredit.Samo što će to Opštinu mnogo da košta,jer Perišićeve “usluge”su veoma skupe.Taman toliko da plati 5,6 rata kredita koji je uzeo za hotel koji je pod hipotekom.

  5. Koja je strah u njihovim glavama, počev od vrha države pa sve do mesnih zajednica. Pa, da li je moguće da su ovi napredni pokondirani vlastodršci umislili u svojim mozgovima da će večno da vladaju i da im niko ništa ne može. E, od sad pa nadalje znajte da će te položiti račun za svaki dinar gde je potrošen. Imate još par meseci da se bahato ponašete a posle čuće se šta će biti. I dobro da znate da ogroman broj građana zna ko ste i šta ste, te neće dozvoliti da pobegne te od odgovornosti.

  6. Taj Veki je preko svog interneta blokirao tpk news da nemoze da citamo sta pisu za vlast. I njega na spisak za aps kad smenimo vlast

    1. Obavešteni sve je tačno što si napisao.Taj Veki niti plaća porez državi,ugledao se na Acu Perišića,Novici vepru kada je bio pred.Opštine je poklonio 3 televizora i 2 laptopa da bi mu Novica vepar dozvolio da besplatno postavi bilbord preko puta autobuske stanice.Zvučnike po gradu je opet postavio Veki i iz budzeta Opštine plaćeno mu je 4.000.000 miliona.Od tih para Milogorac je uzeo 1 milion,Rajičić i Mikić su dobili po 500.000 a ostali novac je zadržao Veki.

  7. Verkauft die Bank wirklich das Rudnik Hotel? Ich möchte aus Trotz ein Hotel kaufen. Der wirklich inkompetente Milagarac geht mir auf die Nerven.

    1. Neće ga ovaj prodati,zato se opština zadužuje da bi milogarac skinuo hipoteku sa hotela,vratili su mu kučevljani za tri godine ogromne dugove koje je on svojim neznanjem i svojim lopovlukom napravio. Svima on ide na na nerve u kučevu ne samo tebi gospodine Bogosova,da je ovo pravna a ne mafijaška država odavno bi on bio iza rešetaka.Sam se hvalio da iza njega stoji brat predsednika i da mu niko ništa ne može.

  8. E Rajčiću,Rajčiću,jesi li ukapirao mada čisto sumnjam da te Perišić navukao kao mladog majmuna da daš pare iz budzeta opštine Jarcu 50.000 i Vesni guski 60.000 i sada vise nema novca za plate i doprinose za radnike.Ostale su još tri parcele koje ce te posle odluke Opštinskog veća i odluke Skupštine opštine i to da prodate kako bi međusobno podeli pare od procenta gde najveći procenat ima tata Perišić i tu je KRAJ.Posle toga svi vi koji godinama ” drpate “budzet opštine,sedite i molite boga da vas sve ne pohapse.

    1. Nije ništa čudno što je izdvojeno toliko novca jer je uspešno radikalsko- napredno rukovodstvo učinilo ogromne napore da se poveća broj novorođene dece, tako da danas je problem prostorija, nemaju gde da ih smeste?

  9. Моја ћерка један дан је закаснила са уплатом доприноса и одмах је блокирали из пореске а општина и полиција могу месецима односно годинама да не плаћају доприносе и ником ништа. Лоповска држава нема шта

  10. Pitam odbornicu SNS zašto uzimate kredit. Kaže pojma nemam, ček da vidim. Kaže ona piše u materijalu za izgradnju puteva i za osvetljenje. Pitam ja jel ćeš da glasaš? Kaže ona moram, primam 10 hiljade a i vikaće na mene. Toliko o demokratiji vlasti u Kučevu.

  11. Da li neko zna ko se ugradio kod Veroljubovog sina za one uzasne zardonjere i onaj crveni kamen sto postavio oko drveca? Jer to nije mogo Darjan komunalac da uradi?

    1. Verovatno se za te uzasne zardinjere ugradio Aca Karatista jer sam videla onog malog debelog da sede zajedno sa Karatistom na terasi hotela. Bas mi bilo cudno zasto Veroljubov sin sedi sa covekom koji moze da mu bude deda. Ne zna se ko se vise slihta kod Karatiste dal tata ili sin a mama za to vreme remeti na pasosima. Karatista je reketas jer iza njega stoji brat predsednika i on se javno hvali sa tim.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker