POŽAREVAČKI SUD ODLUČIO: Pritvoren pucač koji je pucajući na kučiće iz gasnog poluautomatskog pištolja, pogodio tri automobila

Protiv Petra Petrovića (32) iz Požarevca, određen je pritvor od 30 dana jer je u subotu uveče izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti, izazivanje opšte opasnosti i ometanje službenih lica u vršenju dužnosti.

Oštećeni auto Gradske uprave Požarevac

Njemu je Osnovni sud odredio pritvor, na predlog Osnovnog tužilaštva, kako ne bi uticao na svedoke i kako ne bi ponovio krivično delo. Narednih dana uslediće istraga o ovom slučaju, kako bi se utvrdile sve činjenice.

Osumnjičeni se tereti da je u subotu uveče iz gasnog pištolja, iz svog dvorišta u Ratarskoj ulici, ispalio pet projektila i tom prilikom pogodio nekoliko auta, među kojima i auto Gradske uprave, kojim je upravljao Dragan Kostić, pomoćnik gradonačelnika. Na saslušanju, osunjičeni je tvrdio da je pucao na pse lutalice i na komšijske pse, jer ga uznemiravaju lajanjem.

Inače, on je od ranije poznat organima gonjenja, jer je osuđivan za krađe, teške krađe, učešće u tuči i nanošenje povreda drugim licima. Gasni pištolj koji mu je oduzet pripada poluautomtskom oružju i njegovo posedovanje zakonom je zabranjeno. Prilikom hapšenja, on je pružao otpor policiji, pa je i zbog toga dobio krivičnu prijavu.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je bio narkomanski zavisnik, ali je na saslušanju izjavio da se više ne drogira i da se podvrgnuo lečenju.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker