BIO POZNAT SLUŽBAMA KAO ISLAMISTA: Terorista iz Beča je Albanac Kurtin S. (20) poreklom iz Severne Makedonije

Napadač Kurtin S. (20), koji je sinoć u centru Beča ubio četiri osobe, rođen je i odrastao u glavnom gradu Austrije, rekao je urednik austrijskog nedeljnika “Falter” Florijan Klenk.

Screenshot

Prema njegovim rečima, Kurtin S. bio je od ranije poznat austrijskim obaveštajnim službama jer je bio jedan od 90 islamista koji su želeli da odu u Siriju.

Klenk navodi da Kurtin S. ima “albanske korene”, ali da su mu roditelji iz Severne Makedonije. On nije objavio izvor svojih informacija.

https://twitter.com/florianklenk/status/1323525909920555008

Stotine policajaca raspoređene su od jutros na ulicama Beča i tragaju za počiniocima napada za koje je austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer rekao da su imali “islamistički motiv”.

Policija je objavila da su ubijena tri prolaznika – dva muškarca i žena, a stanica ORF prenela je kasnije da je preminula još jedna žena.

Pripadnici snaga reda ubili su jednog napadača, a policija navodi da je on bio simpatizer ekstremističke grupe “Islamska država”.

On je bio naoružan automatskom puškom, a nosio je i lažni pojas sa eksplozivom. Nehamer je rekao da je napadač želeo da izazove paniku.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker