POTRAGA ZA NAPADAČIMA: Starica iz Porodina ubijena nožem zbog pljačke (FOTO)

Posle mučenja i ubistva starice, napadači iz kuće odneli nekoliko hiljada evra, nisku dukata i zlatan nakit.

Hristina Ilić

Nepoznati napadači ubili su u noći između subote i nedelje Hristinu Ilić (81), deviznu penzionerku iz sela Porodin kod Žabara. Prilikom uviđaja na licu mesta, uočeno je da je žena imala više ubodnih rana na vratu i zalepljenu selotejp traku preko usta. Njeno bezživotno telo, u kupatilu, u lokvi krvi, pronašli su sin i unuk i odmah alarmirali policiju. U toku je intezivna potraga policije za izvršiocem ovog teškog ubistva.

Kuća ubijene Hristine

Zbog premetačine u kući, sumnja se da je motiv ovog zločina bilo koristoljublje. Prema izvoru bliskom policiji, saznali smo da je pokojna starica bila mučena tako što su je tukli po glavi i bockali nožem po telu, terajući je da im kaže gde drži pare i dragocenosti. Prema rečima našeg izvora iz kuće je odneto 2.000-3.000 evra, niska dukata različite veličine i nešto nakita. U kući u vreme ubistva nije bilo nikoga, jer je starica živela samo sa snajom, udovicom svog pokojnog sina Miroslava, koja je tada bila u banji Trepča.

Pogrebno vozilo kojimje dopremljeno Hristinino telo kući

“Ja sam otišla u banju u petak uveče i sa svekrvom sam se čula iste večeri. U subotu nisam stigla da je nazovem, a u nedelju uveče čula sam strašne vesti od mog devera, a njenog sina. On je pronašao telo svoje majke i njegov sin Dušan. Ja sam tad odmah krenula iz banje, odakle me dovezao jedan rođak”, kazala je Slavica Ilić, snaja ubijene Hristine.

Hristinian snaja Slavica

Telo pokojnice video je u kupatilu i komšija Ljubiša Golubović. “Tragovi krvi bili su u predsoblju i bilo je jasno da je telo odvučeno u pomoćno kupatilo pri samom ulazu u kuću. Ona je ležala pored wc šolje u lokvi krvi, a na ustima je imala lepljivu traku”, rekao je Ljubiša. On je video šoljice od kafe i pepeo na stapeništu, iz čega je zaključio da su napadači posle ubistva pili kafu i pušili. Oni su odneli i snimke nadzorne kamere, da se ne bi videlo ko je na njima.

Komšija Ljubiša Golubović

Pokojna Hristina živela je samo sa snajom, jer joj je sin preminuo prošle godine, a pretprošle suprug. Mlađi sin, Momčilo, živi u drugoj kući u selu, a sa porodicom je na radu u Nemačkoj. Hristina je nedavno operisala kuk u Nemačkoj i vratila se pre par dana avionom. Za njom su kasnije, autom, stigli sin i snaja, jer su se spremali da idu na jednu svadbu. Cela porodica je u šoku zbog ove tragedije i očekuju da policija otkrije ubice.

Prema priči komšija te noći kad je ubijena Hristina razbojnici su poharali još jednu kuću u kojoj je živela sama jedna starica, ali, srećom, baka ih nije čula dok su bili u kući i vršili premetačinu jer je spavala, a tek izjutra kada je krenula u kupatilo videla je lom u kući i shvatila da su u nju bili lopovi.

Desnanka M. koja radi u seoskoj prodavnici pogrebne opreme i njen suprug Rade kažu da su pokojnicu poznavali i da su šokirani ovim što joj se desilo.

Pokojna Hristina

– Sa Hristinom smo se družili i bila je veoma dobra žena, kao i cela njena familija. Svi smo u šoku i veoma smo uplašeni da se i nama ne dese nešto ovakvo. Nadamo se da će policija brzo otkriti i uhapsiti ubicu, kako bi pala tenzija i selo se vratilo u normalno stanje – rekli su Rade i Desanka.

Šokirani meštani Porodina Desanka i Rade

JOŠ DVA UBISTVA

“Ovako nešto u našem selu nije se skoro desilo. Pre 20 godina ubijeno je dvoje ljudi, ali ovako svirepo ubistvo nije zapamćeno”, rekao je komšija Ljubiša. On kaže da je policija uzela snimak njegove kamere iz dvorišta, da bi se videlo da li napadača ima na snimcima.

OBDUKCIJA

Telo ubijene Hristine najpre je poslato na obdukciju u požarevačku bolnicu. Kako smo nezvanično saznali, ona je izdahnula zbog više uboda nožem u vrat, a ubodena je i po telu.

ISTRAGA

Sin pokojne Hristine, Momčilo, ljubazno je primio saučešće, ali ništa nije želeo da izjavi za medije. “Policija mi je savetovala da, u interesu istrage, ništa ne govorim do daljnjeg”, rekao je Momčilo.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker