PRED VRATIMA GLAVNOG KRIVCA: Protest meštana Petrovca na Mlavi ispred opštine zbog izgradnje MHE (VIDEO)

Meštani Petrovca na Mlavi protestovali su danas ispred lokalne samouprave zbog izgrađene mini hidroelektrane (MHE) na reci Mlavi i daljoj gradnji ostalih elektrana.

Foto: ,,MLAVA,, 2021 PT na Mlavi

Ekološka organizacija „Mlavska vojska“ i građani na protestu zatražili su brisanje iz Prostronog plana svih minielektrana i rušenje postojeće u selu Ždrelo.

„Mi smo došli pred zgradu u kojoj su glavni krivci za devastaciju i umiranje Mlave, a to je opštinsko rukovodstvo Petrovca koje izbegava da raspiše konkurs za izradu kumulativne strateške studije o bezbednosti i uticaju MHE u susednoj, uzvodnoj opštini Žagubica, na životnu sredinu. Tražimo saradnju i koordinaciju inspekcijskih službi opština Petrovac na Mlavi i Žagubica“, rekao je na protestu Ivan Milosavljević, lider „Mlavske vojske“.

Protest ispred opštine Petrovac na Mlavi protekao je bez incidenata, a organizatori najavljuju sledeće okupljanje i blokadu derivacione mini hidroelektrane Krepoljin u Ribarskoj klisuri.

Prethodno je bila najavljena jednočasovna blokada mosta “Gospodar veliki” na reci Mlavi u Petrovcu, ali nakon velikog pritiska policije i ucena da neće biti odobren najavljeni protest, organizatori su odustali od blokade.

(Tpknews.com/N1)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker