PUNA PODRŠKA VUČIĆU: Prva zajednička akcija izmirenih požarevačkih naprednjaka (FOTO)

U svetu postoji jedno carstvo u kome vlada drugarstvo

Nedelju dana nakon što su potpisali protokol o pružanju pune podrške politici koju vode SNS i predsednik Aleksandar Vučić, kojim su se zvanično pomirile dve zavađene struje u Gradskom odboru SNS u Požarevcu, oni su imali zajedničku akciju na dve lokacije, čime su pred javnošću pokazali zajedništvo u ostvarenja stranačkih, državnih i lokalnih ciljeva.

Jedinstveni u nastupu Spasović sa najbližim saradnicima

 

Ispred pijace „Krug“ i pijace u Šumadijskoj ulici požarevački naprednjaci postavili su dva štanda sa kojih su prolaznicima delili stranački propagandni mateijal i „Informator“ o radu SNS-a. U 10 časova ispred štanda postavljenog kod pijace „Krug“ pojavio se lider požarevačkih naprednjaka, koji obavlja i funkciju gradonačelnika, Bane Spasović. On je bio u društvu svojih najbližih saradnika predvođenim potpredsednicima odbora Ivanom Jovićem, Vesnom Pejić i Draganom Kostićem. Akciji su se pridružili i lokalni funkcioneri gradske vlasti na čelu sa presednikom gradske Skupštine, Bojanom Ilićem i većinom gradskih većnika, kao i odbornici SNS-a i članovi stranke. Oni su stranački materijal i „Informatore“ delili građanima, kao i prodavcima na pijaci, uzgred objašnjavajući im cilj akcije. Građani su, mahom, sa odobravanjem prihvatali ponuđeni materijal, a neki su, najviše gradonačelniku, postavljali pitanja različite tematike, gde su dobijali adekvatne odgovore. Bilo je i onih koji su odbijali ponuđene „darove“ javno negodujući. Jedan od njih bio je vojni penzioner koji je od gradonačalneka odbio poklon rekavši da će poklon primiti tek kada mu bude vraćen deo penzije, koji mu je Vlada ukrala odlukom o umanjenju penzija. – Neću nikakv poklon od njih. Hoću da mi vrate mojih 10.000 dinara koji mi svaki mesec, već tri godine, kradu od penzije. Tim novcem svojim unucima svakog meseca mogao sam da kupujem po par kvalitetnih patika –, ogorčen je bio ovaj penzioner. Međutim, bilo je više građana koji su se pohvalno izjasnili o ovoj akciji poručivajući da daju punu podršku predsedniku Vučiću u reševanju nagomilanig državnih problema, posebno vezani oko statusa Kosova. Među njima je i Marija Eftimov, radnik u administraciji požarevačkog Osnovnog suda koja kaže da Vučiću daje punu podršku u naporima kojim se zalaža po pitanju Kosova. – Verujem da će Vučić u saradnji svih državnih organa, kao i uz podršku celokupnog srpskog naroda, nači konačno rešenje vezano za Kosovo. Rešenjem tog pitanja omugući će se i rešavanja ostalih nagomilanih probleba u Srbiji, posebno ekonomskim. Verujem našem predsedniku da je kadar za to i ja mu dajem punu podršku, kako bi u dogledno vreme Srbiji krenulo nabolje, posebno po pitanju povećanja standarda –, izdeklamoala je svoj stav, kao prava političarka ova požarevljanka.

Nakon što su podelili sav propagandni materijal prvi čovek požarevačkih naprednjaka, Bane Spasović obratio se prisutnim medijima rekavši da je ova akcija jedna, od niza akcija, koju će odbor na čijem je čelu sprovoditi u narednom periodu u cilju pružanju pune podrške predsedniku Vučiću u rešavanju više decenijskog Kosovskog problema. – Ovom akcijom dajemo podršku našem predsedniku i ujedno aktivnim radom informišemo građanstvo o naporima predsednika Vučića i države, koje vode za pronalazak najboljeg rešenja po pitanju Kosova –, istakao je Spasović. Na pitanje novinara da li ova akcija pored navedenog cilja, ima za cilj da građani Požarevca vide i jedinstveni nastup požarevačkih naprednjeka, koji su donedavno bili duboko podeljeni i međusobno zavađeni, i da im je ova zajednička akcija prva, nakon dugod vremena, Spasović je rekao da je bilo nekih međusobnih nesuglasica, ali da su one prevaziđene i da su svi zajedno okrenuti ostvarivanju zajedničkih ciljeva.
Pre nego što su otišli da obiđu i drugu lokaciju na pijaci u Šumadijskom, jedan od potpredsednika Gradskog odbora, koji je zamolio da mu ne spominjemo ime, pošto im je izričito zabranjeno da daju bilo kakve izjave medijima, jer je za to isključivo zadužen predsednik odbora, plastično je objasnio pomirenje među njima citiravši refren pesmice od čuvenog „Branka kockice“ koji glasi: „u svetu postoji jedno carstvo u kome vlada drugarstvo“!!!.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker