VLADA USVOJILA NOVU ODLUKU: Ovo su nova pravila za ulazak stranaca u Srbiju

U Srbiju od danas mogu ući stranci sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji koju izdaju Gruzija, Monako, Kipar, Liban, Moldavija, San Marino, Tunis, Hrvatska i Slovačka.

U skladu sa novom odlukom Vlade Srbije, takođe od danas, iz 16 zemalja će se u Srbiju moći ući sa potvrdom o preležanom kovidu, pozitivnim pi-si-ar ili antigen testom, od kog nije prošlo manje od 14 dana ili više od 6 meseci.

Na tom spisku su Luksemburg, Andora, Španija, Austrija, Bugarska, Grčka, San Marino, Slovenija, Tunis, Turska, Hrvatska, Rumunija, Nemačka, Sjedinjene Američke Države, Švajcarska i Danska.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je, pozdravljajući tu odluku vlade, rekla da se očekuje da u najskorije vreme i građanima Jermenije, Sirije i Egipta bude omogućen ulazak u Srbiju samo da potvrdom o potpunoj vakcinaciji.

Ona je ocenila da posle ove vladine odluke o ulasku stranaca u Srbiju, možemo očekivati još veći priliv stranih turista i značajnu ekonomsku dobit i navela da je devizni priliv od turizma povećan za 29,3 odsto u odnosu na prošlu godinu.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker