Na sajmu u Beogradu opština Veliko Gradište predstavila svoju bogatu turističku ponudu

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište predstavila je svoju bogatu turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu od 21. do 24. februara.

Foto: TOVG

Na samostalnom štandu, u hali četiri, posetioci sajma upoznali su se kako sa prirodnim tako i sa kulturnim potencijalima turističke ponude opštine Veliko Gradište. Za sajam turizma urađena je filmska prezentacija kao i dva kratka promo spota koja kroz fotografije i kadrove iz vazduha šalju jasnu poruku da je Veliko Gradište moderna turistička destinacija gde svako može da nađe svoje mesto, bilo da je u pitanju odmor, dobra zabava, sport, uživanje u prirodi ili poseta kulturno- istorijskim spomenicima.

Prvog dana sajma, u četvrtak 21. februara, sajam je otvorio Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, kao i predstavnici Turističke organizacije Bugarske, zemlje partnera ovogodišnjeg sajma. Ovom prilikom svi govornici su istakli značaj saradnje sa zemljama u regionu, a Ministar Rasim Ljajić u svom izlaganju govorio je o ekonomskom značaju koji turizam ima za čitavu Srbiju.

Glavni dan prezentacije opštine Veliko Gradište bio je 22. februar, a turistička ponuda prezentovana je na štandu TO Veliko Gradište sa početkom u 11 časova. Na prezentaciji je govorio predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište Dajana Stojanović kao i direktor Nacionalnog parka „Una“ iz Bosne Amarildo Mulić.

Multimedijalna prezentacija oduševila je posetioce. Na zidu štanda sa led ekranima prikazani su snimci i fotografije najznačajnijih turističkih potencijala opštine Veliko Gradište. Kroz prezentaciju vodila je zanimljiva priča o Velikom Gradištu, bogatoj istoriji, najinteresantnijim zdanjima na Žitnom trgu, ustanovama koje turisti u gradu najrađe posećuju i jubilejima koji se očekuju. Pričalo se o Srebrnom jezeru – biseru kontinentalnog turizma, plažama, sportskim terenima, ugostiteljskoj ponudi, turističkim brodovima, kompleksu bazena, noćnom provodu, Nacionalnom veslačkom centru, TEO4 kampu za talentovane mlade košarkaše, sportskoj hali, kao i auto kampu. Govorilo se o Ramu i njegovoj turbulentnoj istoriji – Lederati, srednjovekovnoj tvrđavi i karavan saraju, o obnovi tvrđave i investicijama koje se očekuju. Verski turizam dovodi veliki broj posetioca u opštinu Veliko Gradište. Manastir Nimnik sa kapelicom svetinjom centar je duhovnog života ovog kraja. Priča o hodočašću prema Nimniku i manastirima Tumane i Rukumija već se proširila po Srbiji, a vernici u ove manastire dolaze iz cele Srbije i regiona. Priča je zaokružena najlepšim festivalima i manifestacijama iz ovog kraja. Govorilo se o događajima iz sveta turizma, sporta, kulture i gastronomije.

Foto: TOVG

U duhu turizma i putovanja, gost prošlogodišnjeg SILA-FEST festivala, direktor Nacionalnog parka „Una“ iz Bosne Amarildo Mulić, obratio se svim posetiocima sajma, govorio je o Uni koja nas kao pritoka Dunava povezuje, nestvarno lepoj prirodi koja je prezentovana na festivalu u Velikom Gradištu, kao i o vremenu provedenom u opštini, divnim ljudima, zanimljivim sadržajima i turističkom filmu kao vidu prezentovanja. Obećao je da će se vratiti u Veliko Gradište da uživa u kupanju, sunčanju, moćnom Dunavu i ukusnim specijalitetima naših kulinara.

Mnogobrojni posetioci štanda u toku četiri sajamska dana, najviše su bili zainteresovani za klasične odmore, odmore uz vaučere, manifestacije, sport i rekreaciju, brodove, staze za bicikliste i pešačke ture u sopstvenoj režiji, Narodni muzej, Ramsku tvrđavu, bogatu ponudu vrsnih gastronomskih specijaliteta na Dunavu…

Predstavnici TO Veliko Gradište propratili su i druge prezentacije, pre svega prezentacije TOS-a. Ostvareni su brojni kontakti i poslovni dogovori, uz zaključak da ovaj sajam turizma polako uvodi u novu turističku sezonu.

(Tpknews.com/TOVG)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker