ISPLIVALI NOVI DETALJI: Veronika optužena za teško ubistvo svoje babe iz Ševice kod Kučeva

Protiv Veronike Milanović (27) iz Požarevca, podignuta je optužnica zbog sumnje da je u januaru ove godine izvršila krivično delo teško ubistvo, jer je nožem usmrtila svoju babu Miru Dregić (69) iz Ševice kod Kučeva.

Za ovo delo zakonom je zaprećena kazna od 10 godina do doživotnog zatvora, jer je utvrđeno da je izvršeno na svirep način.

Optužena se tereti da je, pod dejstvom od 1,84 promila alkohola u krvi, u noći između 1. i 2. januara ove godine, nožem nanela teške povrede svojoj babi, ubovši je pet puta u stomak i grudi. Teško povređena žena prevežena je u bolnicu i operisana, ali je 6. januara preminula.

Unuka je izjavila kako je baba izvršila samoubistvo nožem, ali je istragom utvrđeno da se radi o pokušaju ubistva, koje je, nakon smrti povređene žene, prekvalifikovano u ubistvo. Pošto je utvrđeno da je žena usmrćena dok je spavala, jer je medicinskom osoblju rekla kako je u snu osetila bol u stomaku, krivično delo preinačeno je u teško ubistvo.

U istrazi su saslušani svedoci, medicinsko osoblje i lekari, a veštačeno je i psihičko stanje optužene Veronike u Beogradu. Utvrđeno je da je bila u stanju smanjene uračunljivosti, kao i da je ranije, pod dejstvom alkohola, napadala i svog supruga, decu i ljude iz svoje okoline.

Kada optužnica bude stupila na pravnu snagu, zakazaće se glavni pretres koji će se voditi u Višem sudu u Požarevcu.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker