Prezentacija vina i sireva Braničevskog okruga (VIDEO)

Deveta prezantacija etno pića i sireva Braničevskog okruga održala se u prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Požarevcu.

Screenshot

Svake godine se broj učesnika povećava, a na prezentaciji se mogu videti crvena, bela i crna vina, rakija od šljive, kao i sirevi obrađeni na različite načine.

Na izložbi etno pića bilo je 54 izlagača, a 50 njih dalo je svoje proizvode na ocenu. Šljivove rakije su ocenjene kao odlične, dok kod voćnih rakija proizođači moraju da porade na samoj proizvodnji, ali i njenom čuvanju.

Pored vinara iz Braničevskog okruga, na prezetaciji je bilo i predstavnika iz Podunavskog okruga i Šumadije. Samo neki od proizvođača su iz Požarevca, Trstenika, Bariča, Kličevca, Žabara, Krvije, Lopušnika, Bistrice i drugih mesta.

Na prezentaciji sireva mogli su se videti, ali i degustirati različite vrste, od domaćih belih, pa do svetski poznatih sireva.

Ovom prezentacijom su proizvođači dobili šansu da budu ocenjeni i da se na taj način utvrdi kvalitet kako bi  u svakoj sledećoj proizvodnji bio bolji.

Svi izloženi proizvodi na etno izložbi nastali su na tradicionalan način.

TPKNEWS/Sat TV

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker