PRETE KRIVIČNIM PRIJAVAMA: Policija od sinoć obilazi aktiviste u Požarevcu, Petrovcu na Mlavi i Kostolcu

Učesnike protesta, kako saznajemo, iz Braničevskog okruga, koji su najavljeni za danas u 14 sati, od sinoć obilaze pripadnici policije i upozoravaju da će, u slučaju bolakade, krivično i prekršajno odgovarati.

Foto: BBC

Našem portalu je potvrđeno da su pripdnici MUP-a obavili informativne razgovore sa aktivistima iz Požarevca, Petrovca na Mlavi i Kostolca.

Kako saznajemo, aktivistima je zaprećeno da će snositi prekršajnu i krivičnu odgovornost, ukoliko blokiraju puteve i izađu na protest.

Mnogima od njih je policija došla u večernjim časovima na kućnu adresu, a od jutros su intezivirane posete i sve više aktivista prijavljuje da su dobili “upozorenje o posledicama današnjeg protesta”.

Učesnici protesta upozoravaju da policija ne sme bez naloga tužioca da ulazi u stanove i da ih pretresa i poručuju svima koji dožive slično iskustvo da obavezno zatraže nalog od pripadnika MUP-a.

Oni dodaju da policijski službenici ne smeju da pozivaju građane kako bi im preteli da će biti odgovorni ukoliko se nešto desi, već da je njihov zadatak da omoguće bezbednost građanima.

Pokret „Ekološki ustanak“ poručio je učesnicima protesta da imaju na raspolaganju tim advokata koji je spreman da pomogne i da će svako biti pravno zaštićen.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker