STRANAČKI IZBORI, NAJKASNIJE DO OKTOBRA: Predsednik Vučić razrešava sukob među požarevačkim naprednjacima

Unutarstranačke sukobe među požarevačke naprednjake razrešava predsednik stranke Aleksandar Vučić

Kako smo saznali dugotrajnu duboku podeljenost među požarevačkim naprednjacima razrešiće sam predsednik SNS-a i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Gradski odbor SNS dok su bili jedinstveni

Prema našim saznanjima, jer niko od požarevačkih naprednjaka iz bilo koje struje nije želeo niti da demantuje, niti da potvrdi naša saznanje uz obrazloženje da im je strogo zabranjeno da se obraćaju povodom toga bilo kojim medijima, u nedelju su u predsedništvo Srbije na razgovor kod predsednika Vučića otišli predstavnici sukobljenij strana. S jedne strane bio je predsednik Gradskog odbora i aktuelni gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović i narodni poslanik koji obavlja i funkciju potpredsednika Skupštine Srbije, Veroljub Arsić, a predstavnici druge struje bili su direktor izdvojenog kostolačkog preduzeća „Georad“ Miodrag Stepanović i kordinator distriibutivnog centra Elektrodistribucije Kragujevac, Dejan Savić. Sastanak sa predsednikom Vučićem priredili su kordinatori Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jokić i Adem Šukalo koji već duže vreme dolaze u Požarevac kako bi pokušali da izmire zavađene naprednjake i stabilizoval rad GrO SNS u Požarevcu.

Prema našim saznanjima sastanak sa Vučićem trajao je skoro sat ipo, gde su saslušani svi prisutni naprednjaci iz Požarevca. Nakon njihovih izjava Vučić je svakog pojedinačno pitao šta i kako dalje. Koordinatori su predlagali, prema našim saznanjima, da se raspusti Gradski odbor i da se uvede povereništvo. Nakon svih iznešenih predloga i sugestija izvučeni su zaključci sa sastanka, gde je predsednik Vučić predložio da se nastala situacija razreši raspisivanjem unutarstranačkih izbora u Požarevcu, koji bi tebalo da se održe do kraja Oktobra. Ujedno je rečeno da se spuste tenzije i smanje međusobna prepucavanja i da se svi okrenu radu na poboljšanju uslova života građana zašta su ih svojim glasovima obavezali, kako u državi, tako i u lokalnoj samoupravi na čijem su čelu.

Predstavnici požarevačkih naprdnjaka uz obećanje predsedniku Vučiću da će poštovati zaključke sastanka i smernice za dalji rad u različitim raspoloženjima napustili su zgradu predsedništva i otišli za Požarevac.

Dan nakon sastanka sa Vučićem održana je uz prisustvo koordinatora sednica Gradskog odbora požarevačkih naprednjaka gde su članovi tog odbora bili upoznati sa detaljima sastanka. I ova, kao i mnoge pređašnje sednice, protekla je burno uz međosobna optuživanja. Pobunjenička struja koju predvodi Miodrag Stepanović optuživala je presednika odbora i njegove saradnnike da pripremaju da u gradskom parlamentu osnuju zaseban odbornički klub sa imenom Tome Nikolića, kao i da su kreatori morbidnog letka koji je deljen dan pre održavanja sednice gradske Skupštine, gde su direktor opšte bolnice Danko Nikolić i Miodrag Stepanović optuživani da trguju ljudskih organima, tako što su ih pojedini lekari požarevačke bolnice sa umirućih pacijenata skidali, a oni dalje za veliki novac distrubirali. Ovi drugi su to oštro demantovali govoreći da su oni koji ih optužuju za tako nešto, ustvari autori letka, koji su time želeli da ih diskredituju, mada nije isključena i treća strana koja bi tim činom povećala razdor među zavađenim, kako bi takvu situaciju za sebe iskoristili po principu „zavadi pa vladaj“. Strana na kojoj je gradonačelnik Spasović svoje openente je, pak, optuživale za izdaju, jer, kao su rekli, nije im dozvoljeno da kradu i da mešetare za neke požarevačke tajkune, s obzirom na veliki gradski budžet. Sednica je završena u tonu kako je i počela, bez donošenja odluke o raspuštanju odbora, mada su se koordinatori zdušno zalagali za to.

Bane Spasović i Miodrag Stepanović predvodnici požarevačkih naprednjaka

Mnogi naprednjaci razrešenje ovakve situacije vide u održavnju unutarstranačkih izbora, ako je po mogućnosti što pre. U suprotnom, može dovesti do kulminacije sukoba i rascepa stranke u Požarevcu, što kao zapete puške čekaju požarevački Socijalisti koji već duže vreme u gradskoj Skupštini nastupaju kao najljuća opozicija kritikujući rad vladajuće garniture, mada i sami učestvuju u vlasti, i vodeći jednu vrstu predizborne kampanje. Raskole u SNS uvidela je i požarevačka razjedinjena opozicija, koja je samo dva dana nakon održavanja sednice gradske Skupštine, sela za sto i u prostorijama UG “Iskorak“ potpisala protokol o međusobnoj saradnji i nastupima na eventualnim izborima, želeći da na taj način iskoristi rascep unutar požarevačkih naprednjaka.

NAJOMRAŽENIJI

Najomraženiji ljudi kod pobunjenih naprednjaka su jedan potpredsednik gradskog odbora, gradonačelnikov savetnik zadužen za sport i, posebno, tehničko lice u gradskoj upravi koji je ujedno zadužen da zaključava i otključava prostorije SNS u Požarevcu.

KORUPCIJA

Na poslednjoj odrdržanoj sednici gradske Skupštine dvoje odbornika sa govornice izneli su šokantne podatke direktno optužujući Miodraga Stepanovića, kao i njegove saradnike Srđana Radovanovića i Marka Radića za korupciju i trgovinu uticajem i tom priliko pozvali nadležne organe da ispitaju njihove navode. Kako smo saznali ovo njihovo obraćanje doprlo je i do tužilaštva, ne požarevačkih, već za borbu protiv korupcije sa sedištem u Kraljevu, jer po teritorijalnoj nadležnosti Požarevac tu pripada. Oni će ispitati sve navode odbornika, i kako smo saznali, od lokalne samouprave zatražili su snimak i transkripte njihovog izlaganja. Ujedno očekuju da će i sami odbornici svoje optužbe i dokaze kojim raspolažu njima proslediti.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker