DAN POLICIJE: 27 mladih policajaca u Požarevcu položili zakletvu (VIDEO)

U okviru obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, slave kao i Dana policije, u Salonu Grada Požarevca danas je 27 policijskih službenika položilo svečanu zakletvu.

Foto: Vlada Vinkić

Događaj je otpočeo državnom himnom koju je izvela Marija Milosavljević, student Akademije muzičke umetnosti, dok su se gostima svečanosti kao i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova obratili načelnik Policijske uprave u Požarevcu Srđan Lazić, predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić i načelnik Braničevskog upravnog okruga Aleksandar Đokić.

Foto: Vlada Vinkić

Načelnik PU Požarevac, Srđan Lazić ističući rezultate rekao je: – Biti policajac je odgovorno i teško zanimanje. To je posao koji zahteva hrabrost u svim situacijama, bilo da je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije, lične i imovinske sigurnosti građana, javnog reda i mira. Mnoge naše kolege radeći profesionalno i hrabro dali su svoje živote. Njihove žrtve nikada ne smeju biti zaboravljene, kao i članovi njihovih porodica -.

Srđan Lazić, načelnik PU Požarevac / Foto: Vlada Vinkić

Čestitajući mladim kolegama polaganje zakletve Lazić je rekao da je zakletva jedan uzvišen čin, njihova obaveza i zaklinjanje da će poštovati principe i načela u radu.

Načelnik Braničevskog upravnog okruga Aleksandar Đokić istakao je dobru saradnju lokalnih samouprava i PU Požrevac, koja je rezultirala izvanrednim rezultatima u protekloj godini. – Vlada i Ministarstvo čine sve da se tehnički i materijalno policija opremi bolje što će dovesti do još boljih rezltata -.

Aleksandar Đokić, načelnik Braničevskog upravnog okruga / Foto: Vlada Vinkić

Predsednik Skupštine grada Bojan Ilić kazao je da se lokalna samouprava sa velikim zadovoljstvom priključila proslavi i da je ponosna na Policijsku upravu Požarevac i izrazio mišljenje da zaslužuje mnogo više.

Bojan Ilić predsednik Skupštine grada Požarevca / Foto: Vlada Vinkić

– Prevashodno mislim na poštovanje i priznanje koje ne dobijate uvek, jer se bavite poslom koji je često nevidljiv. Rad na sprečavanju izvršenja krivičnih dela i prekršaja bio bi daleko cenjeniji kada bi se moglo videti šta bi se sve desilo da niste reagovali. Siguran sam da je saobraćajna policija svojim prisustvom na putevima sapasila hiljade života koji bi bili u opasnosti da nesavesnii vozači nisu imali strah od kažnjavanja, ne razmišljajući o značaju poštovanja saobraćajnih propisa -.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker