OBLJUBIO SEDMOGODIŠNJU DEVOJČICU: Požarevačko tužilaštvo traži tri godine zatvora za pedofila iz Kasidola

Podignut optužni predlog protiv Gordana K. zbog nedozvoljenih polnih radnji

Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu Osnovnom sudu u Požarevcu podnelo je optužni predlog protiv okrivljenog Gordana Kašijerića (49) iz Jelača, opština Priboj na Limu sa prebivalištem u Kasidolu kod Požarevca, zbog krivčnog dela nedozvoljene polne radnje nad maloletnim detetom.

Devojčica

Okrivljenom se, kako se navodi u optužnom predlogu, stavlja na teret da je počev od novembra 2017. pa do 25. januara .2018. godine u Kasidolu, u nameri zadovoljenja svog polnog nagona u više navrata vršio nedozvoljene polne radnje nad maloletnom oštećenom M.P. iz Kasidola, starosti sedam godina.

On je poslednji put sedmogodišnju devojčicu zlostavljao 25. januara tekuće godine u kući Vladana Miloševića (43) kod kojeg je radio na seči drva, dok je on spavao u drugoj sobi. Nakon tog čina devojčica se požalila svojoj majci, koja je o tome obavestila supruga, a oni su zajedno pozvali policiju koja je ubrzo došla na lice mesta i posle saslušanja devojčice i njenih roditelja krenuli su u potragu za osumnjičenim. Nepun sat nakon toga u jednoj napuštenoj kuću u Kasidolu policija je locirala osumnjičenog i ubrzo uhapsila. Nakon određivanja pritvora do 30 dana pokrenuta je istraga, koja se završila 13. februara kada je protiv Gordana Kašijerića podigut optužni predlog.

U svom optužnom predlogu tužilaštvo je predložilo da se okrivljenom produži pritvor iz razloga kako ne bi uticao na svedoke i kako ne bi ponovio krivično delo za koje se tereti. Ujedno požarevačko Osnovno tužilaštvo predložilo je da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od najmanje 3 godine i mera bezbednosti Zabrana približavanja i komunikacije sa maloletnom oštećenom, takođe u trajanju od 3 godine od dana pravnosnažnosti presude.

Prema navodima optužnice u kojoj smo imali uvid, osumnjičeni je 25. januara oko 19 i 30 časova u Kasidolu u porodičnoj kući Vladana Miloševića obljubio M.P.(7).

Optužni predlog

– Dok su se nalazili sami u dečjoj sobi osumnjičeni Gordan K. Devojčici je skinio trenerku i donji veš. Nakon toga počeo je da je ljubi po telu i da je prstima dodiruje po genitalijima, a zatim liže po telu i drugim mestima. Nakon završenog čina devojčici je zapretio da nikome ništa ne priča o tome – između ostalog navodi se u opužnom predlogu.

Ipak, devojčica se požalila svojoj majci Danijeli Pavlović (26), nevenčanoj Vladanovoj supruzi, koja je rodom iz susednog sela Sirakovo, i ispričala joj sve šta joj je „čika“ Gordan radio.

– Ja sam te večeri bila kod veš mašine čekajući da opere veš, kako bi ga prostrla, dok je moj suprug u zajedničkoj sobi odmarao nakon napornog dana, koji je proveo sekući drva. Gordan, koji je sa mojim mužem radio, bio je pijan i jedno vreme bio je u sobi sa mojim mužem, gde sam im bila skuvala kafu. Kad mi je muž zaspao rekao je da ide u sobici kod ćerkice da se malo poigra sa njom. Ništa nisam slutila, jer je i ranije odlazio kod nje i igrao se sa njom. Posle izvesnog vremena izašao je iz ćerkine sobice i otišao kod muža u sobu. Muž mi se probudio i rekao mu da ode u selo po cigare. Kada je izašao iz kuće, doneo je mužu cigarete, bacivši mu na krevet. Izašao je i stao je na ulazna vrata, čekajući da vidi razvoj situacij, pošto me ćerkica sva uplakana pozvala – priča, sva ogorčena i sa suzama u očima, devojčicina majka i dodaje. – Ćerka mi je onako gola, sa flašicom soka ispod miške, drhtući ispričala šta joj je Gordan uradio. On kada je čuo šta mi ćerka rekla potrčao prema selu. Ja sam sva šokirane vrisnula: „Šta to uradi skote? Gde bežiš? Onda sam suprugu rekla šta se desilo.

Majka Danijela sa ćerkicom

Kada je Vladan od supruge čuo šta je njegov “prijatelj“, kome je pomagao, hranio i pojio, uradio ćerki, hteo je da krene za njim i da se obračuna. – Nije mi dala supruga da ga stignem i dohvatim, već smo obavestili policiju o celom slučaju. Oni su brzo došli u selo, pronašli nasilnika i uhapsili ga. Pred njima je, onako pijan, sve priznao i detaljno opisao šta je radio sa mojom ćerkom. Da je prvo meni ćerkica rekla šta joj se desilo, a da mi je nasilnik bio pri ruci, ja bi mu po kratkom postupku presudio. Ma, zaklao bi ga kao pile. Bez razmišljanja. Tako bi pravda bila zadovoljena, a ne ovako, da malo odleži i da ga puset iz zatvora. Kada izađe iz zatvora i, kojim se slučajem sretne sa mnom, ja ću mu presuditi – ogorčen je devojčicin otac Vladan.

Vladan pored napastvovane devojčice ima i trogodišnjeg sina, kao i dve ćerke i dva sina od prethodne žene, rumunske građanke, koja sa majkom žive u Italiji. On u skromnoj kući živi sa, pored nevenčane supruge i dvoje deca, majkom Jelenom (58) koja još ne može da se povrati od šoka koji je zadesio njenu porodicu. – Stvarno ne znam šta se sve izdešavalo. Ja sam celoga dana skupljala orahe. Tek uveče mi je unuka rekla ša je bilo. Pa, zar, nečovek koga smo u kući primiali i gostili tako da nam vrati napastvujući mi unukicu. Ona mi je rekla da je mazio po guzi i ljubio svuda. Sram da ga bude za to što je uradio. Ako ga ne stigne ljudska kazna, onda će da ga stigne ona mnogo gora, Božja – drhtavim glasom rekla nam je devojčicina baka.

Otac Vladan i Majka Danijela

Meštani sela Kasidol, koje je poznato po konjarima i kao rodno mesto folk-dive, Dragane Mirković još su u šoku šta ih je zadesilo. – Ne možemo da poverujemo šta nas snađe. Prihvatili smo ga kao rod-rođenog, a on nam ovako vrati. Gordan nije naš meštanin, već je došljak. Rođen je u nekom selu u blizini Priboja na Limu. Kolko znamo, on je u naše selo došao početkom devedesetih godina prošlog veka. Njega je u selo doveo Ivan, brat blizanac, kojeg je iz Miloševca usvojila porodica Miladinović, tako da je uzeo njihovo prezime. Nakon ženidbe sa jednom meštankom otišao je u Italiju i nikada se nije vratio. Njegov brat Gordan ostao je u selu radeći fizičke i poljopribredne poslove, od čega se izdržavao. Jedno vreme živeo je sa jednom Rumunkom, a kada je ona otišla tu kuću vlasnici su prodali i on je ostao da živi kao beskućnik, spavajući po štalama, napuštnim kućama i ambarima. Selo mu je pomagalo hranieći ga i oblačeći, a nešto jei sam zarađivao. Opijao se po prodavnicama i seoskim kafanama, a bio je ometen u razvoju, jer je otežano pričao i neprikladno se ponašao – pričaju meštani o poreklu napasnika.

Savet Mesne zajednice Kasidola ekspresno je reagovao povodom nezapamćenog slučaja koji je zadesio njihovo selo i o svemu obavestio nadležne službe. Predsednik Saveta, Jugoslav Žikić kaže da je lično o svemu obavesti Centar za socijalni rad u Požarevcu i njegovog direktora. – Lično sam pozvao direktorku Centra i podrobno izvestio o celom slučaj. U ime Saveta mesne zajednica i meštana Kasidola zatražio sam da se pomno ispita ceo slučaj i da se nasilnik, ako se dokaže da je uradio to što je uradio, nakon izdržane kazne protera iz sela i za svagda mu se zabrani ulazak u njemu – kategoričan je prvi čovek Kasidola.

ZA SADA, DEVOJČICA BEZ TRAUMA

Roditelji napastvovane devojčice kažu da, za sada,njihova ćerkica nema nikakvih trauma i da dobro podnosi to što joj se desilo – Hvala Bogu, za sada nema nikakvih posledica po njeno sveukupno zdravlje. Redovno jede, igra se i ne piški u krevetu. Odmah nakon slučaja lekari su je pregledali i nisu ništa loše našli. Ako bude potrebe, sigurno će mo je ponovo odvesti kod lekara -.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker