NOVO UPOZORENJE ZA BRANIČEVSKI OKRUG: U naredna 72 sata, stiže nam olujni vetar i sneg preko pola metara!

Kako su meteorolozi najavili, u Braničevski okrug stiže prava polarna zima! Iako smo u januaru uživali u prolećnim temperaturama, zima je pred sam kraj odlučila da pokaže prave zube.

Naime, sve do 10. marta očekuje nas ledini talas, uz dosta snega i jutranje mrazeve. RHMZS izdao je danas dva upozorenja, jedan koji se odnosi na velike snežne padavine, a drugi na olujni vetar.

“U naredna 72 časa na području Braničevskog okruga sneg i stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 30 do 40 cm, lokalno i više. U oblasti Homolja jak vetar i stvaranje snežnih nanosa. U petak slabljenje padavina.

VREME NAREDNIH DANA

Prema prognozi za narednih sedam dana, u sredu i četvrtak oblačno, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom i temperaturom oko prosečnih vrednosti.

Više padavina očekuje se u brdskim predelima gde će doći do daljeg povećanja visine snežnog pokrivača.

Vetar umeren i jak istočni i jugoistočni, sa udarima olujne jačine. U petak i subotu biće uglavnom suvo, a zatim do kraja perioda osetno hladnije, sa jakim severnim vetrom i snegom mestimično.

SNEG SVE DO 10. MARTA

Kako najavljuju meteorolozi, kraj februara bi mogao da bude najhladniji deo zime, jutarne temperature ići će i ispod minus 10 stepeni. Dugoročne prognoze pokazaju da će hladni talas nastaviti i početkom marta.

RHMZ predviđa da od danas pa do 10. marta samo pet dana neće padati sneg, a tek nakon 10. marta sleduje porast temperature i prestanak snežnih padavina.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker