ISTRAGA UBISTVA POLICAJCA: Napadač optuživao specijalce da hoće da ga ubiju!

Dobrivoje Živković iz sela Bare, ubica policajca, savladan tek posle osam sati, nakon više dimnih i šok bombi, jer je uporno otvarao vatru na specijalce.

Umrlica ubijenog policajca

U požarevačkoj bolnici još uvek se radi obdukcija tela policajca Srđana Petrovića (42) i njegovog ubice Dobrivoja Živkovića (69) iz sela Bare, koji je likvidiran od strane specijalaca. Tek posle obukcije znaće se tačan uzrok smrti obojice stradalih. Istraga se vrši kako bi se utvrdile sve okolnosti njihovog stradanja, ali i zbog toga da se uvidi da li je bilo propusta u ovoj akciji. Kako smo saznali iz izvora bliskog istrazi, Dobrivoje je ispalio brojne metke iz svoje automatske puške, koju su mu, najverovatnije, dostavili šuraci sa Kosova. U kući je nađeno oko 1.000 metaka, pa je sreća da još neko nije stradao.

Pokojni Srđan na lice mesta stigao je u ponedeljak uveče sa kolegama, pošto je Dobrivojev zet prijavio da im on preti oružjem. U toku pregovora sa njim, on je pucao u Srđana i smrtno ga ranio, pa je on preminuo na putu do bolnice. Uskoro su pristigli pripadnici SAJ iz Beograda, koji su preko megafona vodili pregovore sa napadačem. Međutim, pošto je bio u nervnom rastrojstvu, Dobrivoje im je dovikivao da neće da se preda. “Hoćete da me ubijete i da mi uzmete organe. Vi ste ubice”, niste policajci…, dovikivao je specijalcima.

Pošto je otvarao vatru na njih, oni su, posle dimnih i šok bombi, upali u kuću u koju se on zabarikadirao i likvidirali ga. Jedan specijalac koji je prvi upao u kuću pokušao je da ga zarobi, ali ovaj je okrenuo cev puške prema njemu, našta mu je odgovorio rafalom. Jedan metak pogodio je kundak Dobrivojeve puške, drugi je udario u okvir, a treći, Ili još neki, ga je pogodio. Koliko je metaka pogodilo ubicu policajaca i kakve povredeo je zadobio, sa sigurnušću će se znati tek kada patalozi svoj izveštaj dostave Višem tužilaštvu u Požarevcu. On je čak osam sati odbijao da se preda i za to vreme ispalio je više rafalnih hitaca u pravcu specijalaca, čiji se tragovi vide u dvorištu
na policijske automobile i na ogradi.

Ubica Dobrivoje Živković

Pokojnom Srđanu služba u Požarevcu bila je prva posle završene škole u Sremskoj Kamenici, a kasniije je završio i fakultet. Jedno vreme bio je pomoćnik komandira u Žabarima, ali je želeo da radi u operativi, pa je prešao u Požarevac, gde je bio vođa sektora i obučavao je mlađe kolege. U Požarevcu je upoznao i suprugu Maju, sa kojom ima dve ćerke. Njegova pogibija nezapamćena je u Požarevcu i celom Braničevskom okrugu, jer za poslednjih 30 godina na zadatku nije stradao nijedan policajac, ne računajući u ratnim zbivanjima na Kosovu.

Otac

Čim su saznali da je Srđan ubijen, iz njegovog rodnog sela, Jablanice kod Kruševca, u Požarevac su stigli njegovi roditelji, Svetomir i Dušanka, i brat Nenad. “Molim vas da nas razumete, nismo u stanju da bilo šta kažemo za medije”, rekao je ožalošćeni otac Svetomir, koga smo zatekli ispred Srđanovog stana, dok je primao saučešća od njegovih kolega i prijatelja, dok je drugi rođak pristiglm novinarima da se udalje iz zgrade jere ne žele da daju nikakve izjave, pošto su mediji već sve objavili.

Sahrana

Policajac Srđan Petrović biće sahranjen u četvrtak, na Starom groblju u Požarevcu. Na sahrani će biti gradonačelnik Bane Spasović, koji je porodici, zajedno sa Bojanom Ilićem, predsednikom Skupštine grada, kao i Veroljubom Arsićem , potpredsednikom Narodne skupštine uputio telegram saučešća. Nezvanično saznajemo da je najavljen i dolazak ministra Stefanovića i direktora policije, Vladimira Rebića, sa saradnicima.

Bez lečenja

Dobrivoje Živković nije bio lečen, niti je pio lekove, iako je imao psihičke probleme, zbog kojih godinu dana nije izlazio iz kuće. Do sada nije bilo nikakvih prijava protiv njega, čak ni za automatsku pušku, koju je imao u nelegalnom posedu.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker