ZGAZIO BICIKLISTU: Nagodbom dobio samo tri godine zatvora

Nebojša Živanović (32) iz Lučice, postigao je sporazum sa Višim javnim tužilaštvom u Požarevcu, a koji je požarevački Viši sud prihvatio, koji predviđa zatvorsku kaznu od tri godine i dve godine zabrane upravljanja vozilom B kategorije, zbog pogibije Darka Trbanosa (21) iz Prugova.

Dark0 Trbanos

Nebojša je optužen da je 3. jula prošle godine u Lučici, oko 3:20 časova ujutru, vozeći putnički auto marke “reno megan” iz neutvrđenih razloga prešao na levu stranu kolovoza i direktno udario Darka koji se vozio na biciklu iz Pravca Požarevca prema Lučici.

Od jačine udara, Darko je preminuo na licu mesta, dok je Nebojša pobegao u nepoznatom pravcu. Međutim, pošto je na mestu nesreće otpala registarska tablica sa njegovog auta, policija ga je brzo identifikovala i uhapsila.

Utvrđeno je da je posle nesreće Nebojša skrenuo sa glavnog seoskog puta u susednu ulicu, ostavio auto u njoj, a onda ponovo izašao na glavni put, odakle je pozvao taksi koji je njega i njegovu devojku Kristinu Milošević (19), koja mu je za vreme udesa bila suvozač, odvezao za Požarevac. Sutradan ujutru oboje su uhapšeni i izmeren im je nivo alkohola u krvi. Nebojša je imao 1,3 a njegova devojka 1,6 promila.

Umrlica Darka Trbanosa

Utvrđeno je da je pod dejstvom alkohola bio i pokojni Darko, jer je kobnog jutra vozio bicikl sa 0,94 promila alkohola u krvi. Osim toga, njegov bicikl nije bio propisno osvetljen.

Posle hapšenja i sprovedene istrage, Nebojša je optužen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanju pomoći povređenom licu.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker