OJADIO DRŽAVU I VOZAČE: Odbegli Zoran Perić “Pampur” iz Požarevca, vratio se iz Austrije i predao se!

Zoran Perić (61), zvani “Pampur”, osumnjičen za prevare oko registracije vozila u Požarevcu, vratio se iz Austrije i javio Osnovnom tužilaštvu, gde je saslušan uz prisustvo angažovanog advokata. Periću je nakon toga određen pritvor do 30 dana.

Kako smo saznali iz izvora bliskog istrazi, on je negirao da je počinio krivična dela za koje ga Osnovno tužilaštvo u Požarevcu sumnjiči.

Perić je tvrdio da je došao u Požarevac misleći da ga policija traži zbog toga što ga je jedna doktorka prijavila da joj ugrožava sigurnost, preteći joj da će da je ubije i da je bio, ne malo iznenađen, zašta se, u stvari tereti. Zbog toga je angažovao advokata.

Zoran je inače optužen da je sa dva saučesnika obećavao vozačima registraciju bez obavljanja tehničkog pregleda i bez odlaska u policiju, što je mnoge privuklo, kako bi uštedeli vreme, a neki da bi izbegavali popravku vozila. Prevaru su vršili tako što su uplaćivali minimalne sume u budžet Srbije, a onda dopisivali nule ili nisu ništa uplaćivali, već su falsifikovali pečate banaka i pošte, i njima overavali uplatnice. Nabavili su i lažni pečat Gradske uprave, kojim su overavali ovlašćenja za registraciju.

Policija je do sada sprovela kontrolu za više stotina vozila registrovanih u 2016. godini, a sada se ide unazad, jer se ovakva prevara sprovodila godinama. Za sada, šteta naneta budžetu Srbije iznosi tri miliona dinara, a na kraju istrage, biće mnogo veća. Vlasnici vozila čija lažna registracija još nije istekla, ponovo plaćaju za nju da im se ne bi oduzele tablice, a nanetu štetu moći će da potražuju u parnici protiv troje osumnjičenih.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker