SPORAZUMNA PRESUDA: Tri godine zatora za pokušaj ubistva

Na predlog Dragana Rupara, rukovodioca tužilaca u Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu, Aleksandra Petrović (27) iz Požarevca, osuđena je na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Miloša Bakića (31).

Mesto napada – Ulica bratstva-jedinstva u Požarevcu

Viši sud je, po prethodnom priznanju krivice optužene, koja do sada nije bila osuđivana, usvojio ovaj predlog o kazni, u koju se računa i mesec i po dana pritvora, u kojem je ona boravila od 19. septembra do 7. Novembra prošle godine.

Ovaj napad dogodio se u noći između 18. i 19. septembra prošle godine, nakon svađe između Miloša, koji ima debeo policijski dosije, i drugova optužene. Oni su ga prvo udarali i šutirali, a onda i jurili ulicom. Kad je pao na zemlju, optužena je prišla i zadala mu nekoliko uboda nožem u grudi, nanevši mu teške povrede, opasne po život. Pošto je Opšta bolnica u bizini, mladiću je pružena pravovremena pomoć, pa zato nije podlegao povredama.

Ovaj slučaj Više javno tužilaštvo rešilo je uspešno i u rekordnom roku, čime je opravdalo visoku ocenu za efikasan rad koje ima među tužilaštvima u Srbiji.

Posle napada na Miloša Bakića, uhapšena su i trojica aktera tuče, kao i maloletnica, koji su u nadležnosti Osnovnog janog tužilaštva u Požarevcu gde se vodi  postupak protiv pomenutih za krivično delo učešće u tuči.

M.V.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker