SUĐENJE MONSTRUMU IZ BUKOVCA: Svi znali da siluje maloletnu pastorku i ćutali?

Glavni pretres protiv Vladana Zdravkovića (45) iz Bukovca kod Despotovca, optuženog za teži oblik silovanja, u petak je nastavljen u Višem sudu u Jagodini.

Osumnjičeni Vladan Zdravković / Foto Z.G.

On je optužen da je silovao pastorku S. M. (15) sa čijom je majkom, Danijelom Miladinović, živeo u istoj kući, kada je devojčica imala devet godina. Na prošlom pretresu Zdravković je demantovao da je počinio delo koje mu se stavlja na teret.

Na pretresu preslušan je snimak sa izjavom devojčice kako bi se izbeglo da se ona suočava sa očuhom. Kako su “Novosti” nezvanično saznaje, S. M. je rekla da ju je očuh prvi put silovao u komšijinoj kući, a drugi put u kolima. Školskom psihologu, kome je prvo rekla za silovanje, kao i policiji kazala je da je njena majka Danijela znala za to, ali je u Višem tužilaštvu kasnije to demantovala.

Miladinović Danijela majka silovane devojčice

– Ubeđena sam da je majka znala, ali ona veoma utiče na devojčicu, naziva je pogrdnim imenima i govori joj da ne zna šta priča. Sigurna sam i da je Danijela znala da je Vladan silovao i njenu majku, a svoju taštu Dobrilu, jer mi je ona sama to jednom priznala. Kada sam joj rekla da ga prijavi, odgovorila mi je da ga se svi u kući plaše i da ne sme to da učini. I na sudu sam isto rekla – kazala je za “Novosti” rođaka devojčice Smilja Miladinović.

Takođe i otac silovane devojčice, posle hapšenja Zdravkovića, protiv Danijele Miladinović podneo je krivičnu prijavu jer nije reagovala na ćerkine vapaje, ali je ta prijava odbačena.

“Ne mogu da razumem da jedna majka nije reagovala na žalbe ćerke, da je očuh podvodi i komšija zlostavlja”, ogorčeno, s bolom u glasu priča Saša Mratić (37) iz Aleksandrovca kod Žabara, otac maloletne S. M. (15), i dodao da se nada da će istražni organi reagovati adekvatno i osuditi i Danijelu Miladinović jer je i on ubeđen da je sve znala ali nije reagovala ćerkine žalbe, koje su trajale godinama.

Saša Mratić i ćerka S.M.

Vladan Zdravković je uhapšen sredinom prošlog oktobra zbog sumnje da je pre pet godina silovao pastorku maloletnu S. M. (14). Seksualno zlostavljanje je počelo kada je devojčica imala samo devet godina.

Devojčica je ćutala, jer je, navodno, majka to prećutno odobravala, najverovatnije iz straha. Slučaj je otkriven kad se tinejdžerka požalila školskom psihologu, koji je o svemu obavestio Centar za socijalni rad, a oni tužilaštvo i policiju.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker