NAKON DVA DANA: Legija prekinuo štrajk glađu – tražio ljubavnu sobu i bolji tretman

Dva dana nakon što je otpočeo štrajk glađu, Milorad Ulemek, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije štrajk je okončao.

Ilustracija

Kako je saopštila Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Ulemek je jutros ponovo počeo da uzima hranu, a o toj odluci je sinoć obavestio upravu KPZ Požarevac gde izdržava zatvorsku kaznu.

Identično su, dodaju iz Uprave, postupili i osuđenici Miloš Simović i Dalibor Ristić koji su kad i Ulemek stupili u štrajk glađu.

Podsetimo, kako su pisali mediji, Ulemek se na ovaj drastičan korak odlučio zahtevajući napredak u tretmanu, ali i da mu se omoguće bračne posete. U Upravi nisu precizirali da li je nešto od ovih zahteva ispunjeno.

Oni su dan ranije istakli da se zakon i pravilnik o kućnom redu odnose na sva lica koja služe zatvorsku kaznu, te da je Ulemeku u više navrata zbog dobrog vladanja omogućen napredak u statusu. Taj status omogućavao mu je više poseta i telefonskih poziva, ali i mogućnost da do sedam časova dnevno provodi van sobe.

Ulemek je već jedanput počinjao, pa i prekidao štrajk glađu, takođe zahtevajući bolji tretman tokom izdržavanja kazne. On u Posebnom odeljenju požarevačke Zabele služi četrdesetogodišnju kaznu zatvora, između ostalog, i zbog organizovanja ubistva predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker