SRBIN UHAPŠEN U ITALIJI: Žikica se pretvarao da je migrant pa ojadio baku za 65.000 evra!

Srpski državljanin Žikica F. (51) uhapšen je u Italiji zbog sumnje da je, pretvarajući se da je migrant iz Sirije, od jedne usamljene starice (80) uspeo da za samo 40 dana otme celu ušteđevinu!

Foto: ANSA

Kako prenosi Gazetino, naš državljanin je uhapšen u Padovi, kada je krenuo po još novca kod nesrećne bake.

– Starica je upoznala Žikicu F. u crkvi, sredinom septembra. On joj je rekao da je migrant iz Sirije i da mu je ime Hasan Mustafa. Baka je slušala reči paroha da uvek treba biti ljubazan prema svima, a naročito prema građanima koji nisu iz Evropske unije, te se lako sprijateljila s lažnim migrantom – piše portal Gazetino.

– Žikica F. nije gubio vreme, pa je odmah počeo da usamljenoj i bespomoćnoj baki traži novac. Najpre je uzeo 700 evra kako bi putovao u Berlin. Kada se vratio, požalio joj se da mu treba još 4.800 evra, da bi svoje dvoje dece vratio u Italiju jer su navodno bili blokirani na prelazu – navodi ovaj portal. Baka je dala novac, a osumnjičeni je rekao da je upao u probleme, te da mu je samo jedno dete prošlo granicu.

– Dala mu je još 4.800 evra, a potraživanja su se nastavila kada god bi osumnjičeni došao. Na kraju joj je ispričao da mu je dete na lečenju u jednoj bolnici u Zagrebu, te da mu treba još 50.000 evra. Posle nedelju dana, sin mu je, prema njegovim rečima, preminuo, pa mu je trebalo još para. Baka više nije imala novca, pa je otišla kod svog brata po pozajmicu – pišu mediji.

Brat je bio sumnjičav, interesovao se za misterioznog prijatelja. Shvatio je da je baka prevarena, pa je sve prijavio policiji. Procenjeno je da je srpski državljanin staricu oštetio za 64.970 evra.

Srbinu je, kako piše Gazetino, određen pritvor, a suđenje je zakazano za 13. januar.

(Tpknews.com/Gazzettino)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker