NI AMERIKA A NI ENGLESKA: Pidri je Srbija najbolja zemlja za lov u mutnom!

Umetnost stvaranja novca u velikim količinama bez muke, je posao za koga se Vi građani nikada ne bi ste dosetili. To je posao gde ništa ne radiš, a za uzvrat te građani debelo plaćaju. To je posao licenciranog upravnika zgrada, ili stambenih zajednica.

Foto: Logo/Privatna arhiva

U Požarevcu ih ima ukupno 17. Malo, reklo bi se za toliki grad. Elem, da navedemo one licencirane upravnike koji najviše zarađuju, a za uzvrat mlate praznu slamu, tj. presipaju iz šupljeg u prazno.

Najveći je PIDRA… Darko Radenković drži monopol u braničevsko-podunavskom regionu. Licencirani upravnici koji rade za njega su: Predrag Adamović- 28 stambenih zajednica Požarevac, Tanja Miladinović – 40 stambenih zajednica Požarevac, Mirjana Petrović – 33 stambenih zajednica Požarevac, Marko Veljković – 16 stambenih zajednica Požarevac, Miloš Panić – 44 stambenih zajednica Požarevac, Vladimir Vlašković – 14 stambenih zajednica Požarevac, Ivana Jovanović – 2 stambene zajednice Požarevac i Marija Jovanović – 1 stambena zajednica Požarevac.

Ukupno 178 stambenih zajednica. Ako uzmemo u obzir da naš Pidrica održava i Opštinu Kostolac, kao i Požarevačku bolnicu dolazimo do cifre 23. (Predrag Adamović 21 stambena zajednica i Mirjana Petrović 2 stambene zajednice).

SMEDEREVO – Biljana Djokić 38 stambenih zajednica, Olivera Petrović – 33 stambenih zajednica i Darko Memedović – 2 stambene zajednice.

Kad se sve sabere PIDRA DOO Požarevac, opslužuje 178+23+38+35=274 stambenih zajednica u proseku po 100 evra=27.400 evra x 12 meseci, jednako je 328.800e + usluge higijene 328.800= 657.600 evra.

Amerika i Engleska mu apsolutno nisu potrebne. Najbolja zemlja za lov u mutnom je upravo Srbija, i sve je po zakonu u skladu sa prevarama. Postavlja se pitanje da li Pidra i njegova nova firma pod imenom PRIVREDNO DRUŠTVO PIDRA EKO DOO POŽAREVAC, koja je osnovana 25.03.2022., a zatvorena treća firma, tj. učinjena je statusna promena pripajanja društva PIDRA (VIDRA) DOO POŽAREVAC, matični broj: 20007419 kao društva sticaoca, PRIVREDNOG DRUŠTVA I PIDRA 012 DOO POŽAREVAC, matični broj: 20918861, kao društva koje prestaje pripajanjem, interesantan je poveći broj računa u bankama (ukupno 10).

Najinteresantnije od svega u bilansu uspeha od 1.1.2020. do 31.12.2020. stoji da su poslovni prihodi iznosili 154.358.000 ili ti 1.308.119 evra, a čista dobit 8.380.000 ili ti 79.000 evra. Jadan čovek, toliko je prihodovao, a ostalo mu je tek 79.000 evra. Darko, Pidrica-Vidrica je izuzetno mudar čovek, ne reklamira se, ne buče, ćuti, radi, potplaćuje koga treba, finansira koga mora i o njemu se ne priča. Vazda bilo, povuka na vuka, a lisica meso jede.

Interesantna je također i Milica Đorđević koja pokušava da radi kao Pidra u tišini, ali njena razgoropađenost je sputava i ona u svih 29 stambenih zajednica nastupa bahato, bezobrazno, jer na taj način prikriva svoje neznanje.

Interesantno je da je Milica manji maher od Pidre, ali ona se izveštala tako, što prvo stanari potpišu prisutnost ne čitajući zaglavlje, gde sitnim slovima ima napisano da su sve odluke potpisali sledeći članovi zajednica. Ti se potpišeš da si prisutan, a sutradan dobiješ zapisnik sa sednice Skupštine stambene zajednice, gde shvataš da si potpisao da Milica „lepotica-bahatica“ profesionalna upravnica može da raspolaže sredstvima u visini od 15.000 dinara bez prikupljenih i dostavljenih ponuda, o tekućem održavanju i odluke Skupštine stambene zajednice za plaćanje sitnih popravki i kvarova tekućeg održavanja.

Ako uzmemo 48 stanova po 310 dinara 48×310 dinara=14.880×12=178.560, 15.000×12=180.000=178.560+180.000=358.560×29 stambenih zajednica=10.390.240=88.873 evra na godišnjem nivou. Možete iz tabela da vidite koliko Milica početnica zarađuje na godišnjem nivou. Njen stvaralački karakter od čišćenja podruma, pa do postavljanja kamera u stambenim zajednicama do promene poštanskih sandučića u stambenim jedinicama pokazuje jedno naročitu sposobnost uživljavanja u motiv za velikom zaradom bez trunčice savesti.

Neka vas dragi čitaoci, ništa ne buni to što ova istina, u prvi mah izgleda sasvim drugčija od naučnih. Umesto klasiranja i analize, Milica mora dobiti nagradu za svoj stvaralački rad, za svoja dva lica jedne iste stvarnosti. Milica nije pročitala nijednu knjigu u svom životu, ali bi bilo pošteno da pročita Zakon o stanovanju i održavanju zgrade („SL. Glasnik RS“broj 104/2016; kao i organizovanje poslova održavanja zgrade i poveravanje posl. održavanja iste na osnovu iznetih ponuda) i da se ponaša u skladu sa dobijenom licencom od Privredne komore, a ne da se bavi falsifikovanjem potpisa od vrata do vrata i da donosi pogrešne odluke, lečeći svoje komplekse. Milica Đorđević je inače preduzetnik, registrovana za upravljanje nekretninama i upravnik stanovanja, PIB:110390373, matični br.:64843168. Kad bira saradnike iz stambenih zajednica, Milica upravnica mora da zna da ta osoba „x“ „y“, mora biti vlasnik stana, a ne korisnik. Zamislite, kada bi podstanari donosili odluke u ime vlasnika stambenih zajednica, jedino vlasnik može sklapati ugovore i biti „lider“sa profesionalnim upravnikom-upravnicom.

Milica Đorđević je sa dečkom, zgodnim sportistom, korisnikom stana, pokušala da pošto potom bude upravnica zgrade, i smeni upravnika zgrade (falsifikovanim potpisima) Sašu Isakovića.

U toj akciji, joj je najviše pomogala registratorka – savetnica Odeljenja za imovinsko-pravne poslove (Dipl. profesor geografije-informatike) Jovana Jurišić. Jovana Jurišić je zbog brzine, zaboravila da broji redne brojeve, te se zaigrala i umesto 31 potpisa izbrojala 33. Nije Jovana kriva što na Geografskom fakultetu nije imala predmet matematiku (tj. račun ili brojanje do 100).

Posle pobune stanara, kojima je Jovana Jurišić, dipl. geografičar-informatičar upisala na „juriš“ Milicu Đorđević kao profesionalnog upravnika u jednoj od stambenih zajednica, došlo je do neprijatne situacije na jednoj od Skupštine stanara, gde se Milica pojavila sa novim spiskom stanara kao pobednik na takmičenju, huškajući svog pomagača, dečka sportistu, korisnika stana da sprovede glasanje za njeno imenovanje.

Dana 18.04.2022. godine, Odeljenje za imovinsko-pravne poslove Gradske uprave Grada Požarevca, koje vodi registar stambenih zajednica, (Jovana Jurišić) donela je Rešenje da se stavlja van snage Rešenje Odeljenja za imovinsko-pravne poslove Gradske Uprave Grada Požarevca i da se briše iz Registra stambenih zajednica, Milica Đorđević, kao profesionalni upravnik.

Milica Đorđević je izbrisana, zato što je Jovana naknadnim uvidom u zapisnik o izboru profesionalnog upravnika utvrdila da nije postojao dovoljan broj potpisa za izbor profesionalnog upravnika (pretpostavljamo da je Jovana Jurišić, profesor geografije uzela dodatne časove da nauči kako se broje i upisuju redni brojevi). Iako je Jovana shvatila da je greška u njenom brojanju i njenoj pristrasnosti prema Milici Đorđević, ona se tek 6.5.2022. godine udostojila da to zvanično objavi, misleći da će stanari pristati na Milicu Đorđević kao profesionalnog upravnika. Napokon je izbrisala Milicu Đorđević iz registra i vratila situaciju na pređašnje stanje tj. opet je Saša Isaković profesionalni upravnik te iste zgrade.

Ali… Ni Saša Isaković nije baš sladak, kao što pojedini stanari te zgrade misle, jer svim profesionalnim upravnicima nije stalo do stanara i do njihovih muzičkih želja, već je njima stalo do njihovih para koje uzimaju za nerad od naroda. Saša Isaković, profesionalni upravnik, je otvorio firmu pod šifrom 6832-Upravljanje nekretninama za naknadu, i on je jedini upravnik koji ima samo jedan račun u banci. Kod njega je zaposlen Zoran Janković, profesionalni upravnik, koji mu vodi pet stambenih zajednica u Požarevcu i jednu u Kostolcu, a gospodin upravnik nekretninama za naknadu, Saša Isaković, ima ukupno 16 stambenih zajednica u Požarevcu i u Kostolcu 8. SIZ upravnik DOO Požarevac-Saša Isaković, poznat je po tome što još uvek misli da je direktor Direkcije za izgradnju i da ne mora da podnosi nikome finansijske izveštaje, kao što i svi ostali isto to ne čine.

Svi su oni zaboravili da moraju biti dostupni 24 časa dnevno, svih 7 dana u nedelji, a ne da se bave sastančenjima da li kučićima treba 15 kvadrata ili 1. Ono što je najvažnije, što je bitno da zapamte da sve ima početak i kraj i da je zapad izbrisao iz svih registara „HAUS MAJSTORE“, samo su u Srbiji izmišljeni „profesionalci“ koji misle da mogu da vode računa o tuđem krovu nad glavom.

U Požarevcu se uglavnom spominju neki biznismeni, na profesionalne upravnike se ne obraća pažnja, što bi naš narod rekao: „POVIKA NA VUKA, A LISICA MESO JEDE“.

(Tpknews.com/M.J.)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Bas mi je zao sto ste slepci, i nemate para pa blatite druge koji su uspeli u zivotu, posto vi niste, pricate kako oni kradu, kako vas nije sramota, recite ko zaista krade, koliko li vas je Vucic pokrao glupaci 🤔 jadno i zalosno

  2. Ako je ovo za Milicu tačno, ok, to je bezobrazluk. Ali ne vidim šta je kod Pidre mutno. Čovek ponudi svoje usluge, pa ko hoće – hoće, nije da nekoga bije po ušima da radi sa njime. Dobit je 6% i to je u redu. Kada se isplate svi troškovi i plate to je prilično prosečna dobit za Srbiju. Ne znam koliko vi očekujete da se zarađuje.
    Uostalom, ne razumem i inače u čemu je problem sa stambenim zajednicama. Svaka zgrada može slobodno da bira ko će da čisti u njoj i ko će biti upravnik. Ne morate da izaberete ništa ako se dogovorite da sami sve radite.
    Mi smo u zgradi imali po tri ponude i za čišćenje i za upravnika. Za upravnika smo se dogovorili da to bude čovek iz zgrade (pa koliko izdrži sa nama 😉 ), a za čišćenje Pidra. Ništa od toga nije zakovano, sve može da se promeni, ako ne budemo zadovoljni.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker