STRAVIČNA NESREĆA U AUSTRIJI: Poginulo dvoje Slovenaca, 25 povređeno! (FOTO)

U sudaru autobusa i automobila, oba iz Slovenije, u austrijskoj pokrajini Burgenland, tokom prošle noći poginule su dve osobe, dve su teško povređene, a više je lakše povređenih.

Nakon sudara sa vozilom autobus je udario u jedan zid, a prema informacijama bezbednosne centrale pokrajine Burgenland, dve osobe iz autobusa su teško povređene i sa 23 lakše povređenih odvežene su u bolnicu.

Vatrogasci su morali da izvlače žrtve iz smrskanog automobila, ali i vozača i vođu puta iz autobusa.Prema rečima Krisa Janiča iz Crvenog krsta, poginuli su muškarac i žena koji su se nalazili u automobilu, a teško povređeni su vozač autobusa i vođa puta.

Sudar se dogodio između mesta Minihof-Libau i Tauka. Nadležne vlasti o sudaru alarmirane su oko 22.12 časova. Autobus sa 45 putnika vraćao se iz Beča sa božićnih vašara.

Uzrok ove teške nesreće se utvrđuje. Na mesto nesreće izašlo je devet kola hitne pomoći, te pet vatrogasnih kola. Putnicima koji nisu odvezeni u bolnicu podeljena je ćebad i čaj.

Intervencija je završena tek pola sata posle ponoći, a tokom čitave noći izvršeno je čišćenje mesta nesreće, tako da je put za saobraćaj oslobođen tek rano jutros.

TPKNEWS/Krone.at

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker