NA OBALI DUNAVA: Četvrta Velikogradištanska gitarijada 2. i 3. avgusta

Četvrta po redu Velikogradištanska gitarijada održaće se 2. i 3. avgusta u gradskom parku na obali Dunava.

Foto: Promo

Prvog dana u revijalnom delu nastupaće Nikolas Boleslavski & Ljubazni leševi, ReMachined (Deep Purlpe tribute), E-Play i Dža ili Bu. Drugog dana u revijalnom delu sviraju Čvrge, Misha Mashina i Mashtrakala i Električni orgazam.Gitarijadu će otvoriti Aleksa Danić, trinaestogodišnji Džimi Hendriks.

U dva dana nastupaće 16 takmičarskih bendova koji će se boriti za 50.000, 30.000 odnosno 20.000 dinara koliko nose prva tri mesta. Najbolji gitarista dobiće priznanje u vidu električne gitare i ručno pravljenog kaiša.

Ulaz na festival je besplatan. U okviru manifestacije obezbeđen je i besplatan kamp, a kamperi će imati obezbeđen i besplatan ručak za oba dana. Koncert počinje u 19 sati.

U okviru Gitarijade održaće se „Nedelja roka“ od 29. jula do 5. avgusta u Gradskoj biblioteci „Vuk Karadžić“. Pored izložbe Velikogradištanske punk i rock scene biće održane i različite promocije. Prvog dana gostovaće Petar Janjatović koji će promovisati tri knjige: „Izgužvane Misli“ Branka Golubovića, „Život s Idi(J)otima“ Nenada Marjanovića i svoju „Ex Yu Rock Enciklopediju“.Drugog dana gostovaće požarevački bend Divert. Divert će ovom prilikom promovisati svoj novi EP „Metafizikalija“ kao i spot za pesmu „Sve OK“. Trećeg dana gostovaće požarevački ska bend Čvrge. Čvrge ce promovisati novu pesmu „Mis cinco minutos“ koju je bend snimio sa svojim fanom iz Argentine. Ujedno će najaviti izlazak novog maxi singla koji će uživo biti predstavljen publici 3. avgusta na Velikogradištanskoj gitarijadi. Četvrtog dana gostovaće dva interesantna mladića, Miša Mašina i Nikolas Boleslavski.

Miša će promovisati novi album benda Misha Mashina & Mashtrakala „Ravna Ploča“, a Nikolas Boleslavski svoj album „Rokenrol za mrtve ljude“. Promocije počinju od 19 časova.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker