PRAZNE ULICE POŽAREVCA: U strahu od korone su velike oči (FOTO)

Nakon pogoršane epidemiološke situacije u celoj Srbiji i samom Požarevcu zbog naglog povećanja broja zaraženih građana od virusa COVID-19 strah je zavladao među požarevljanima.

Foto: M.V.

Dodatnu dozu straha među njima donela je vest da će požarevačka Opšta bolnica postati kovid bolnica zbog mnogobrojnih novo zaraženih požarevljana i građana iz čitavog Braničevskog okruga, koja ova bolnica teritojalno pokriva.

Zbog toga na ulicama Požarevca primećen je znatno manji broj građana i samog saobraćaja. Na javnim mestima mogao se videti tek po neki građanni, dok su požarevačke kafane i kafići bili gotovo prazni.

Foto: M.V.

Doduše, oni koji su se našli na javnim mestima držali su se propisanih mera, imali su maske na lica i držali su odstojanje. Tek po neki, mahom mlađi građanin bio je bez maske.

U javnim ustanovama, kao što su banke, marketi, mesare, pošte i druge… u njih se ulazilo samo sa maskom. Obezbeđenje je vraćalo sve one koje ih nisu imali.

Foto: M.V.

Fotografije koje smo napravili tačno u podne u petak, koji je u Požarevcu pijačni dan i kada u normalnim okolnostima vlada neopisiva gužva, kako na javnim mestima tako i u saobraćaju, pokazuju poluprazne ulice i trotoare, kao i prazne bašte kafića.

Mnogi se nadaju da takva situacija neće dugo da traje i da će se poboljšanom epidemiološkom situacijom stvoriti mogućnsti za slobodnije šetanje i uživanje u lepom vremenu.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker