PREMINUO MILUTIN MRKONJIĆ: Počasni predsednik SPS-a umro u 79. godini

Milutin Mrkonjić, počasni predsednik Socijalističke partije Srbije preminuo je danas, nakon kraće bolesti srca.
Političar je letos imao intrvenciju na srcu, a tada je izjavio da se oseća dobro.

Počasni predsednik SPS je tada rekao da je u pitanju zalizak koji je “vukao” godinama.

– Ja imam taj neki zalistak koji vučem godinama… To nije moralo da se radi sada, ali je reč o novoj metodi koja ne podrazumeva sečenje, nego kroz krvne sudove obavljaju intervenciju. Rečeno mi je da se posle te operacije ide kući drugi dan i meni je to urađeno još prošle nedelje – rekao je tada Mrkonjić.

Nažost stanje počasnog predsednika SPS se ponovo pogoršalo i on je početkom ovog meseca ponovo operisan, zbog srčanog problema.

Tada se o zdravstvenom stanju Mrkonjića oglasila Ana Bekuta, njegova partnerka.

– Poštovani predstavnici medija, Milutin je dobro. Proteklih nekoliko dana proveo je u bolnici, a juče je dobio pejsmejker. Procedura je prošla u najboljem redu i on se oporavlja. Zaista nema potrebe za panikom i senzacionalizmom. Hvala svima na iskrenoj brizi i od srca vas molim da poštujete privatnost Milutina Mrkonjića i porodice. Kada budemo imali neke novosti, javićemo vam – poručila je pevačica početkom ovog meseca.

POGORŠANJE

Nažalost stanje Milutina Mrkonjića pogoršalo se tokom današnjeg dana.

Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ saopštio je da je zdravstveno stanje počasnog predsednika Socijalističke partije Srbije Milutina Mrkonjića ozbiljno.

„Njegovo stanje je ozbiljno, a Konzilijum lekara preduzima sve neophodne mere intenzivnog lečenja“, stoji u saopštenju.

Ozbiljnost zdravstvenog stanja Mrkonjića potvrđuje i činjenica da je pred smrt bio priključen na respirator.

“KADA UMREM…”

Mrkonjić je početkom ove godine rekao da je za šest meseci skinuo 35 kilograma zbog bolesti srca koja je to zahtevala.

Naveo je i to da mu je tada u ishrani pomagala partnerka Ana Bekuta.

– Uvek sam bio odan porodici. Volim sestrinu decu, a sa Aninom porodicom sam kao najrođeniji rod. Poznato je i da sam sa suprugom Draganom u odličnim odnosima iako odavno ne živimo zajedno. Čujemo se gotovo svakodnevno i pomažem koliko mogu. Sve može da se reši mirno i civilizovano. Sve što imam ostaviću ženama. Ja nemam ništa. – rekao je za “Stil” u januaru ove godine Mrkonjić.

BIOGRAFIJA

Milutin Mrkonjić je bio srpski političar. Rođen je 23. maja 1942. godine u Beogradu, gde je i živeo. U svojoj dugoj poslovnoj i političkoj karijeri bio je na nekoliko značajnih funkcija. Na poziciji ministra infrastrukture je bio od 2008. do 2012. godine, a ministra saobraćaja od 2012. do 2013. godine.Bio je počasni predsednik Socijalističke partije Srbije.

Njegovo prvo zaposlenje je bilo u „Birou za studije i projektovanje železnica“ do 1974. godine. Nakon toga, obavljao je poslove rukovodioca u Sektoru za projektovanje. Od 1977. godine je bio zaposlenik Centra za projektovanje, a potom i direktor. Širom sveta je radio na raznim projektima.

U javnosti je bila poznata njegova ljubavna veza sa pevačicom Anom Bekutom. Njihova dugogodišnja vanbračna veza važila je za jednu od najskladnijih na estradi. Ovu vezu nikada nisu hteli da ozvaniče brakom. Ana Bekuta ima sina Igora iz braka sa klavijaturistom Aleksandrom Savićem. Njen sin i Milutin su se veoma dobro slagali.

Sa suprugom Draganom je pre mnogo godina kupio porodičnu grobnicu na Novom groblju u Beogradu, gde će biti sahranjeni jedno pokraj drugog. Budući da je bio veran komunističkoj ideji izrazio je želju da ga, kada za to dođe vreme, sahrane u sanduku sa petokrakom.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker