OPASNOST KOD SVILAJNCA: Izlila se reka Resava u ataru sela Subotica (VIDEO)

Svilajnac, selo Subotica-Svake godine nakon topljenja snega i obilnijih padavina reka Resava se izliva. Ovaj put, u ataru sela Subotica poplaviljen je lokalni put i njive.

Foto: Screenshot youtube

Radovi na regulaciji Resave koji su 2017. godine krenuli od njenog ušća u Veliku Moravu ka teritoriji opštine Despotovac još uvek nisu obuhvatili atar sela Subotica.

„Kao što smo pričali, bez regulacije reke celim njenim tokom nema rešrnja. Ovde je sreća što smo napravili ovaj most, pa nije ugroženo da ljudi mogu da prolaze, ali, imamo problem na prilazu Subotici i ja očekujem da se za dan, dva, praktično to i sanira“, istakao je u razgovoru za TV Centar predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović.

„Praktićno, ovde ne možete da uradite ništa, jer ovde nije regulisana reka da biste mogli nešto da branite. Dobro je što je selo maloiznad pa se ne ugrožavaju kuće, loše je što se ugrožava poljoprivredno zemljište. U Svilajncu, tamo gde smo krenuli da radimo, tamo nema problema. Sa vremenom se ne treba igrati, i mi i Srbija Vode, pratimo situaciju. Još jednom bih podvukao da po regulaciji reke Resave nećemo da imamo ovakve probleme više,“ na kraju je rekao predsednik opštine.

Prema poslednjim podacima RHMZ, vodostaj reke Resave je u opadanju. Sneg i kiša najavljeni su u narednih nekoliko dana pa će nadležne službe nastaviti da prate i izveštavaju o vodostajima Resave i Velike Morave.

(TVcentar)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker