SINDIKAT: „Hvala Vam što ste ispoštovali aneks ugovora“

Gradski odbor sindikata komunalnih radnika uputio pismo zahvalnosti gradu i gradonačelniku Požarevca, Banetu Spasoviću.

Boban Martinović predsednik Sindikata

Požarevački Gradski odbor sindikata komunalaca Srbije uputio je gradu i gradonačelniku Požarevca, Banetu Spasoviću pismo zahvalnosti u kojem se zahvaljuju što su ispoštovali Aneks kolektivnog ugovora o solidarnoj pomoći radnicima komunalnih preduzeća.

Podsećamo, tim Aneksom preporučeno je da lokalne samouprave osnivače lokalnih Javnih komunalnih preduzeća na ime solidarne pomoći isplate svim radnicima u njima određenu novčanu pomoć. Požarevac je prva lokalna samouprava koja je ispoštovala tu preporuku, tako da je svaki radnik u gradskim komunalnim preduzečima dobio na ime materijanne pomoću po 22. 620 dinara.

U pismu zahvlnosti ističe se da je republički odbor sindikata komunalaca Srbije izdejstvovao da se potpiše Aneks 1 posebnog kolektivnog ugovora za Javna komunalna preduzeća, a koja se tiču isplate solidarne pomoći svim zaposlenim u istim, kako bi se ublažio materijalni položaj zaposlenih, pošto u Zakonu o budžeti za 2017. godinu komunalna preduzeća nisu bila obuhvaćena povećanjem zarada.

Pismo zahvalnosti

– Uz veliko razumevanje premijera i resornih ministarstva uspeli smo da obezbedima pravni okvir i modus kako bi se ublažio materijalni položaj zaposlenih u komunalnim preduzećima – navodi se u pismu i izražava zahvalnost gradonačelniku: “Vama kao nosiocu izvršne vlasti izražavamo u ime svi zaposlenih veliku zahvalnost na razumevanju koje je rezultiralo sprovođenjem Aneksa1 kolektivnog ugovora za komunalna preduzeća u Požarevcu“.

Pismo se završava pozivom gradonačelniku i gradskim vlastima da organizuju sastanak sa Odborom sindikata grada Požarevca, sve na temu unapređenja i razvoja komunalnih delatnosti u gradu.

Ovo pismo Gradskog odbora komunalaca Srbije, koje sačinjavaju Sindikalne organizacije Komunalne službe, Vodovod i kanalizacija, Toplifikacija i Parkin servis, potpisao je predsednik tog Sindikata, Boban Martinović.

TPKNEWS / M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker