DEVOJČICA TVRDI DA NIJE SILOVANA: Mladić (18) iz Kostolca, osumnjičen za obljubu devojčice (13)

Mladić (18) iz Kostolca, osumnjičen za obljubu devojčice (13), na saslušanju u tužilaštvu tvrdio da je ona dobrovoljno pristala na odnose.

Foto: Ilustracija

Mladić (18) iz Kostolca, osumnjičen za silovanje devojčice (13), ispričao je na saslušanju u požarevačkom Višem javnom tužilaštvu da nije obljubio maloletnicu, već da je u nju zaljubljen i da su bili u emotivnoj vezi.

Podsetimo, mladića su pre deset dana policiji prijavili roditelji devojčice, tvrdeći da je on odveo njihovu ćerku u Beograd i u periodu od 6. do 8. oktobra je seksualno zlostavljao. Međutim, i osumnjičeni i devojčica su na saslušanju u tužilaštvu tvrdili da silovanja nije bilo.

– Maloletnica potiče iz porodice u čijoj tradiciji stupanje u seksualne odnose pre braka nije dozvoljeno i onaj ko prekrši ovo pravilo, snosi određene posledice. Roditelji su devojčici branili da bude s momkom iz Kostolca, nije im se sviđala njihova emotivna veza, pa je devojčica s njim pobegla u Beograd. Ne mogavši to da prihvate, oni su pozvali policiju i prijavili obljubu – kaže naš izvor iz istrage.

Kako saznajemo, mladić je posle hapšenja i u policiji i u tužilaštvu tvrdio da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi.

– On je sa suzama u očima rekao da je devojčicu upoznao u svom rodnom mestu, ali pošto nisu pohađali istu školu, nije znao koliko ona tačno ima godina, a izgledala mu je starije. Kako je rekao, i sama ga je uveravala da ima više godina nego što zaista ima. Mladić je objasnio da su oboje bili svesni da je njihova ljubav zabranjena, pa su odlučili da pobegnu – kaže izvor i dodaje da je mnogo zaljubljen u nju, kao i ona u njega, i da nije imao nameru da je povredi ili uradi bilo šta loše. Tvrdio je da je i devojčica želela da imaju intimne odnose i da je on nije primoravao na to.

LAGALA ZA GODINE

Naš izvor kaže da je mladićeve reči pred tužiocem potvrdila i navodna žrtva. – Ona ima 13 godina i 11 meseci, a priznala je da je momka slagala za godine. Priznala je i da su bili u ljubavnoj vezi i rekla da je znala da su njihovi odnosi zabranjeni, ali da ih je uprkos tome želela – kaže izvor. Kako objašnjava, s obzirom na malu razliku u godinama između mladića i devojčice, ali i na njihove iskaze, mladić je nakon saslušanja pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

NALOŽENO VEŠTAČENJE

Nadležni tužilac naložio je psihološko veštačenje i osumnjičenog i oštećene. – Razlika u godinama je zaista mala, ali je mladić ipak punoletan. Ukoliko psiholog utvrdi da su oni na istom emotivnom i intelektualnom nivou, što je moguće, tu nema krivičnog dela i on neće biti optužen – objašnjava sagovornik.

(Tpknews.com/Kurir)

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker