EPILOG POŽARA U TOPOLOVNIKU: Zapalio tetkinu kuću da bi joj se osvetio! (FOTO/VIDEO)

U selu Topolovnik u opštini Veliko Gradište, prethodne subote oko dva sata posle ponoći izbio je veliki požar.

Foto: Privatna arhiva

Prethodne subote oko dva sata posle ponoći u Topolovniku izbio je veliki požar u kome je izgorela jedna kuća i u susednom dvorištu komšijska štala, a intervencijom vatrogasaca sprečeno je širenje vatre na okolne kuće. U požaru nije bilo povređenih.

Vatrogasci iz Velikog Gradišta kojima se ubrzo pridružila i vatrogasna jedinica iz Požarevca su za nepunih 10 minuta nakon dobijenog poziva izašli na teren, a požar je brzo lokalizovan i sprečeno je da se vatra proširi na okolne kuće, dok su meštani sa strepnjom posmatrali akciju spasilačke jedinice.

Foto: Privatna arhiva

– Naše ekipe su dobile poziv i izašle na teren, a požar je ubrzo i lokalizovan. Na sreću niko nije povređen – kažu vatrogasci.

Požar je primetila vlasnica izgorele štale, koja je pozvale vatrogasce i počela zajedno sa komšijama da gase požar dok nisu stigli vatrogasci.

Kako saznaje “TPKNEWS”, u nedelju u policijsku stanicu u Velikom Gradištu bio je priveden na saslušanju Ž.N. (19) iz Topolovnika, koji se sumnjičio da je podmentnuo požar.

Foto: Privatna arhiva

Kako su nam u policiji rekli, Ž.N. (19) u nedelju nije priznao krivično delo za koje je osumnjičen, i tvrdio je da se u momentu izbijanja požara nije nalazio u Topolovniku.

Zbog griže savesti jer je izgorela i štala porodice Stojimirović, Ž.N. (19) se u ponedeljak dobrovoljno javio u policiju i sve priznao. On je u pijanom stanju, zapalio tetkinu kuću, kako bi joj se osvetio jer ga je izbacila iz kuće nakon što je nasledila od njene babe.

Kako je Ž.N. (19) ispričao u policiji, besan i pod dejstvom alkohola on je razvalio ulazna vrata na kuću i podmetnuo na gornjem spratu kuće požar. Međutim, kad su pukli prozori na spratu kuće, vernice od vatre su zahvatile i komšijsku štalu Stojimirovića, koja je u potpunosti izgorela.

Nakon priznanja dela za koje se tereti, Ž.N. (19) je uz krivičnu prijavu sproveden Višem javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker