DONETA NOVA MERA ODUZIMANJA VOZILA: Ako ste krivi za udes, ode vam auto na doboš!

O novoj meri Zakona o bezbednosti u saobraćaju, kojom se neodgovornim vozačima oduzima vozilo za vreme trajanja postupka, komentarisao je gost Info dana direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović istakao je da su ciljevi ove nove mere oduzimanja vozila, da odvrati građane od počinjavanja novih prekršaja.

– Izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja podrazumevale su da ukoliko neko nakupi 18 kaznenih poena oduzima mu se vozačka dozvola. Imali smo slučaj gde je nastao sudar u kome je bilo poginulih a lice koje je upravljalo vozilom nije imalo važeću vozačku dozvolu. Mi novim regulativama pokušavamo da odvratimo lica od prekršaja. Novim merama ukoliko dođe do težeg prekršaja, vozilo će biti oduzeto dokle god traje proces utvrđivanja krivice – rekao je Stamatović.

Stamatović je dodao da se aktivno radi na edukaciji dece kako bi se razvili pozitivni stavovi prema saobraćaju i kako bi deca znala kada da vežu pojas ili kako da pređu ulicu.

– Statistika je pokazalo da je 400 lica izgubilo život u saobraćajnim nesrećama u Srbiji, međutim to je 65 lica manje nego prošle godine, što ne znači da treba da se opustimo jer nijedan čovek ne treba da izgubi život. Kod dece gradimo pozitivne stavove prema saobraćaju jer neće postavljati pitanje trebaju li vezati sigurnosni pojas ili ne. Cilj nam je da prepolovimo broj stradalih u narednoj godini i da nijedno dete ne izgubi život u saobraćajnim nesrećama – rekao je Stamatović.

(Tpknews.com/Info dana)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker