ZAVRŠEN SASTANAK SA BRNABIĆ: Zahtevi poljoprivrednika delimično ispunjeni, zakazan novi sastanak

Poljoprivrednici i premijerka Ana Brnabić postigli su delimičan dogovor posle današnjih razgovora u Vladi Srbije. Blokade puteva će biti obustavljene, ali paori kažu da ostaju pored puteva.

Protest kod kafane “Kum”

– Utvrđeno je da postoji mogućnost terminske prodaje, i na tome će se raditi. Takođe, dogovoreno je da će u nedelju biti sastanak u Kisaču, i novinari će moći da budu prisutni – kaže Mileta Slankamenac iz inicijative za opstanak poljoprivrede.

On ističe da su zahtevi delimično ispunjeni, jer se uređenje berze ne može izvršiti odjednom, ali da će se sada raditi na terminskoj prodaji.

– Vlada je insistirala da se sklonimo sa ulica, rekli smo da ćemo relaksirati blokade, ali ostajemo na putevima dok ne vidimo konačna rešenja – kaže Slankamenac.

Goran Filipović, predsednik ove inicijative, kaže da će detalji biti dogovoreni u nedelju, i da ministarka i premijerka imaju volju da dođe do dogovora oko svih zahteva.

Poljoprivrednik Miroslav Matković kaže da svi koji podnesu zahtev za Agro-karticu, oni će je dobiti u naredne dve nedelje.

– Kome je u blizini NIS pumpa dobijaće gorivo po ceni od 179 dinara, i na to ide 50 dinara refakcija. A ko nema NIS plaća po punoj ceni, i obećana je refakcija od 50 dinara – kazao je Matković uz navod da ta ponuda ide pred poljoprivrednike da odluče da li je prihvataju.

Podsećamo, protest poljoprivrednika počeo je u ponedeljak, 13. novembra, od kada se svakodnevno odvijaju blokade saobraćaja, dok je rafinerija kod Novog Sada konstantno blokirana.

Glavne zahteve koje su poljoprivrednici izneli kao uslov za pregovore sa nadležnima su uređenje robne berze i skidanje akcize sa dizela, za sve poljoprivrednike, na svim pumpama.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker