VREMENSKA PROGNOZA: Danas suvo i toplije sa olujnim udarima košave

Danas će u većem delu Srbije biti suvo i još malo toplije, sa maksimalnom temperaturom od 8 do 13 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: Ilustracija/Profimedia

Ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno, a od sredine dana više sunčanih intervala, samo će se na istoku i jugoistoku Srbije zadržati oblačno, ponegde sa slabom kišom.

U Timočkoj Krajini hladnije uz mogućnost provejavanja slabog snega. Vetar umeren i jak, u košavskom području ponegde i olujni, južni i jugoistočni.

Najniža temperatura od 0 do 7 stepeni, a najviša od 8 do 13, samo će u Timočkoj Krajini biti hladnije, oko 3 stepena.

U Braničevskom okrugu suvo, malo toplije i vetrovito. Ujutro umereno oblačno, a u toku dana postepeno razvedravanje. Duvaće košava, jak jugoistočni vetar. Na snazi žuti meteoalarm. Najniža temperatura oko 6, a najviša oko 8 stepeni.

IZGLEDI VREMENA ZA NAREDNE DANE

U prvoj dekadi decembra u većem delu Srbije temperatura će biti iznad prosečnih vrednosti sa izuzetkom Timočke Krajine, gde će biti hladnije, u košavskom području i na planinama duvaće jak jugoistočni vetar, a prolazna naoblačenja s kišom očekuju se u dva navrata: prvo će u noći između nedelje i ponedeljka zahvatiti zapadne krajeve Srbije, a zatim će se u ponedeljak tokom dana izmeštati dalje na istok, a drugo se očekuje sredinom naredne sedmice.

U Timočkoj Krajini padavine se očekuju u toku celog perioda – do kraja sedmice u vidu slabe kiše ili rosulje, a više padavina biće u prvoj polovini naredne nedelje kada će usled pada temperature kiša preći u vlažan sneg, koji lokalno u višim delovima može biti i obilniji.

Tokom prve dekade decembra u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar sa najjačim udarima na jugu Banata sa najčešćim vrednostima od 24 do 28 m/s (85 – 100 km/h).

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker