KO ĆE PENZIONERIMA PODELITI PENZIJE: Radnici Pošte i dalje u štrajku, a izbori dolaze

Dok Pošta osniva nove firme, radnici od kojih ta kompanija zavisi štrajkuju duže od dve nedelje, a kako stvari stoje, poštari će štrajkovati dokle god se ne ispune njihovi zahtevi.

Foto: Google Maps

U nekim ispostavama i dalje su omogućene uplate i isplate, ali u velikom broju nisu. Prijemi i slanje paketa su zaustavljeni, jer zaposleni traže povećanje plata za barem 30 odsto, ali i povećanje broja radnika, isplatu zarada iz dobiti za prethodnu godinu… Dok oni štrajkuju, Đorđević tvrdi da su svi zahtevi ispunjeni, da radnici treba da se vrate na posao i da im neće pretiti otkazom – mada se desilo suprotno, jer su poštari koji su obustavili štrajk dobili upozorenja pred otkaz.

Ranka Savić smatra da će poštari štrajkovati dokle god se ne ispune njihovi zahtevi, na koje, prema njenim rečima, država neće moći da ćuti, i to samo jer se približavaju izbori.

– Biće potrebno da se podele penzije onim penzionerima koji ih primaju “na ruke”, a poštara nema. Vlast to ne može da dopusti, a pogotovo sada pred izbore – , kaže Ranka Savić.

Radnici pošte zahtevaju povećanje plata za najmanje 30 odsto, zapošljavanje dodatnih radnika i isplatu zarade iz dobiti za prethodnu godinu do kraja oktobra.

Spontana obustava rada počela je 24. oktobra u Novom Sadu, a zatim se proširila po zemlji i, prema nezvaničnim procenama, trenutno ne radi više od 50 pošta u Srbiji.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević pozvao je radnike koji su obustavili rad da se vrate na posao i obećao da će oni koji su radili preko norme dobiti nagradu, a da štrajkači neće biti kažnjeni.

Suprotno obećanju v. d. direktora, radnici koji su u spontanoj obustavi rada dobijaju upozorenja pred otkaz.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker