USKORO NOVI ZAKON: Ukidaju se “mama i tata” biće “Roditelj 1” ili “Roditelj 2”

Kako saznajemo od dobro obaveštenih izvora u Vladi Srbije, u toku je razrada plana sa specijalnim timom koji već mesecima zajedno sa ljudima iz EU priprema donošenje tjs predlaganje novog zakona.

Naime preko Vlade Srbije ali i Predsedništva će u Skupštinu u toku godine biti donet predlog o promeni zakona koji se odnosi na definisanje roditeljstva u Srbiji. Ovu stvar uradile su već neke države Evropske unije a tiče se uloge oca i majke.

Do sada je dete moglo da ima samo oca i majku, međutim kako se i LGBT prava povećavaju i mogućnost da usvajaju decu ili da imaju ono razvijeno u veštačkim uslovima, tako se i definicija roditeljstva menja.

Uskoro u zakonu Srbije neće morati da stoje otac i majka već “Roditelj 1” ili “Roditelj 2”. Princip će se zasnivati kao na starateljskim porodicama koje su vodile računa o deci u poslednjih nekoliko decenija.

Ovaj zakon će prethodno morati biti usvojen i odobren u Skupštini ukoliko većina poslanika bude ZA! Pretpostavlja se da će ukoliko predsednik Vučić podrži ideju (za sada je nije razmatrao), većina SNS poslanika i okolne koalicije glasati za predlog. Naš izvor ističe da je premijerka Ana Brnabić jedan od glavnih zagovornika ove promene.

Zanimljivo je da se polemika o ovome vodi upravo u trenutku kada je sama premijerka na neki način postala roditelj. Ali je zbog nepriznavanja gej brakova ne možemo tačno definisati kao oca ili majku.

(Tpknews.com/Dnevni žurnal)

PROČITAJ I

6 Komentari

  1. Sta ce tek biti kad ovi sto preferiraju “grupnjake” pozele da naprave porodicu 🤔. Bice, roditelj 1, roditelj 2, roditelj 3, roditelj 4, roditelj 5, roditelj 6, roditelj “n”

  2. Е јадна Србијо ко те води, где су наши славни ратници и вође, где је време када је Србија имала једну од највећих стопа развоја. Премијерка своју од Бога настраност хоће да проведе у закон. Шта ће бити када дете заборави које 1 или 2 родитељ, хоће ли се одазивати на било који број. Ово је страшно, ни Турци нам нису толико зла донели колико ова напредњачка власт.

  3. Ja sam protiv bolesnih pedera i lezbejki. Svaka zena treba da se ostvari kao majka. Svakoj zeni je duznost da da potomstvo ovom svetu.i nisam za to da se takvim bolesnicima daju deca na usvajanje. Sta ako njihovi bolesni umovi seksualno zlostavljaju tu decu. O time niko ne razmislja….

  4. To je cist debilizam i ako se ovo u skupstini usvoji moze samo da nastane jos veci haos u porodici. To je definitivno jedan od nacina za razbijanje i unistavanje porodice cemu teze ovi pederi i lezbejke, jednostavno ih treba zabraniti i oduzeti im sva LGBT prava koja su u medjuvremenu dobili trebamo da se ugledamo na Rusiju koja je apsolutno protiv toga.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker