PRAVE RED: Ćate u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi započeli beleženje svakog skrivenog kvadrata

Popisivači su već započeli posao u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi, a uskoro će ih biti i u ostalim opštinama Braničevskog okruga.

Foto: Popisivači na terenu u Petrovcu na Mlavi

Svi čija imovina je mnogo veća od one na koju plaćaju porez mogu očekivati popisivače koji će u narednih nekoliko meseci proveravati da li se stanje na terenu poklapa sa imovinom na koju se plaća porez.

Putem programa „Reforma poreza na imovinu“, u 45 lokalnih samouprava 325 popisivača će beležiti imovinu građana kako bi se povećala naplata poreza na imovinu. Kako je izjavio Aleksandar Grunauer, šef programa, popisivači su već započeli posao u Požarevcu, Svilajncu i Petrovcu na Mlavi, a uskoro će ih biti i u ostalim opštinama Braničevskog okruga. Glavni cilj zbog kog su popisivači izašli na teren je da popišu realno stanje imovine u odnosu na podatke kojima raspolažu lokalna odeljenja Poreske uprave kako bi se ažurirale baze podataka o nekretninama.

Na području Braničevskog okruga u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi imovinu beleži 25 popisivača, koji su kao nezaposlene osobe sa fakultetskim diplomama ekonomskog i pravnog fakulteta angažovani na šest meseci preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker