VRUĆE POLITIČKO LETO U KUČEVU: SNS odbornici napustili stranku, socijalisti postavili ultimatum predsedniku opštine

Predsednik opštine Kučevo hvali se svaki dan da nešto rade u interesu građana, a mi koji živimo ovde osećamo da Kučevo propada iznutra. i to ne da propada, nego su počeli da udaraju i po nekim slojevima koji su u svakom društvu noseći, a to su lekari učitelji, profesori, advokati, inženjeri…

Svako ko živi u ovoj opštini može videti da nije ništa urađeno jer cilj vlasti nije da nešto uradi. Jednoumlje, pretnje neistomišljenicima, odmazde, bahatost i kriminal su svakodnevnica pod vladavinom naprednjaka. Sve aktivnosti su zamrle, visoka trava i šiblje zatrpavaju ionako loše puteve, mesne zajednice kao da više i ne postoje. Budžet služi samo za plate “odabranih” i razne svečane ručkove u hotelu Rudnik. Mladi odlaze iz Kučeva a da je to istina najbolje je pokazala fotografija sa jedne maturske proslave bivših maturanata Osnovne škole u Kučevu na kojoj se vidi da je preko sedamdeset posto mladih iz te generacije napustilo svoj rodni grad.

SNS odbornici Skupštine opštine Kučevo na prošloj 17. sednici su u roku od 28 minuta usvojili 31-u tačku dnevnog reda. Demokratija “cveta” a mnogi građani opštine se međusobno pitaju da li se predsednik opštine “drogira”, da li je u “totalnom pijanstvu” ili nije svestan svoje funkcije. Njegovi bliski saradnici već su počeli da nagađaju šta se sa njim dešava a nezadovoljstvo među odbornicima je sve veće.

Odbornici su postali glasačka mašinerija koja se ne pita ništa niti odlučuje o bilo čemu, a kako nezvanično saznajemo, odbornici Socijalističke partije su postavili ultimatum predsedniku opštine, pod pretnjom izlaska iz koalicije ako i dalje ne bude radio u interesu građana.

Nekoliko odbornika na čelu sa odbornikom Slađanom Miljkovićem je napustilo Srpsku naprednu stranku i osnovalo stranku Srpski Zavetnici sa namerom da promene stvari na bolje. Zavetnici su za sada naišli na dobar prijem kod građana i primetili smo da u velikom broju građani kučevačke opštine posećuju prostorije ove stranke koja se nalazi u ulici Slobodana Jovića. Po delovanju predsednice ove stranke Milice Đurđević na republičkom nivou, od kučevačkih “Zavetnika” možemo očekivati iscrpljujuću ali poštenu borbu za bolji život i prava građana u ovoj opštini.

Neminovno je da dr Ivan Rajčić i njegovi saradnici moraju da promene dosadašnju politiku rada, kako se ne bi potvrdile čaršijske priče da je “mafijaški predsednik” i “mafijaška vlast”. Paravojne formacije u kojima su učestvovali pripadnici Belivukovog klana su nasilno postavili sadašnju vlast u Kučevu, rušeći ustavni poredak Republike Srbije i kršeći izbornu volju građana. Mnogi u gradiću pored Peka su mišljenja da je došlo vreme da se ispoštuje izborna volja građana, po ceni smene kompletne vlasti.

Po svim pokazateljima, možemo lako zaključiti da nas očekuje vruće leto na političkoj pozornici Kučeva, nadamo da će se stvari pokrenuti iz mesta, jer sadašnje stanje sve nas vodi pravo u ambis iz koga se teško izlazi.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

18 Komentari

  1. Ovakvo stanje se ne pamti u Kučevu,od najpitomijeg mesta postadosmo leglo mafije i to zahvaljujući samo jednom čoveku, bolje da se nikad nije ni doselio u našu pitomu varoš.

  2. Zamislite da date nekom funkciju zamenika predsednika a on je robijao zbog krađe para,možemo zamo da zamislimo šta se sada događa sa budžetom?

  3. Meni će biti interesantno, šta će sutra najbliži Rajčićevi saradnici pričati o njemu kad ne bude više bio na vlasti, kad i sad pričaju sve najgore, ali ne javno? Da li dr Rajčić zna i da li je svestan da je došao na tu funkciju po kriminalnom zadatku i to uz pomoć naoružanih formacija. Pa puknuće bruka kad tad, da ne kažem vrlo brzo. Biće tad kasno za kajanje.

  4. Sve nam je bilo jasno kada je Mikić postavljen za zamenika predsednika. Čovek koji je ležao u ćorki zato što je ukrao pare mom komšiji sada čuva opštinski budžet. Da li je to normalno?

  5. Šta bi sa harambašom Novicom Janoševićem koji je uz pomoć Miloša Petrovića Šomija i Aleksandra Perišića rasturio SNS u Kučevu

  6. Заболе Ивана Нејаког за стање у општини. Видесмо га данас поподне у Дому здравља код љубавнице да га утеши од секирације

  7. Nista se slucajno ne desava, sve je Rajcic smislio i trebao mu je Perisic da ga fizicki zastiti da realizuje svoje paklene planove. Nije se on partijski aktivirao sve do pre dve godine kad mu je palo na pamet da brzo i lako politickom manipulacijama moze da dodje do bogatstva kao i Novica Janosevic. Sve je teklo kao podmazano, a debelo je podmazivao grupici odbornika koji naplacuju svoje dizanje ruke za kriminalne planove predsednika opstine i njegovih mentora, dok Revizija nije upala u Centar za kulturu. Tada je nastupio obrt, pocinju svadje, otkazi, podmetanja, ali i pakovanja cebeta, rezervnih gaca i cetkica za zube. Zatrebace direktorima koji su placali odbornike bez pravnog osnova i zakonske mogucnosti. Sve je odobrio i naliozio Ivan Hotelski, Ili Ivan Nejaki, Koliko je politicki neuk vidello se kad je proslu sednicu poceo bez kvoruma, sa 21 odbornikom. Nastavilo se sednicom Veca za koju nije uspeo da obezbedi kvorum sa svojim naprednjacima. Ne razume Ivan da nije vise predsednik, nema kvorum nigde. Treba opet da uposli Tomica, ovu iz Turije , bracni par iz Voluje, da im opet da po tri, cetri hiljade evra za lojalnost i dizanje ruke. Dosta su mu prevara omogucili do sada, mora da obnovi ugovore. Ali kmako ce, sa kim ce kad je Belivuk daleko, a Hotelski stucnjak gleda kako sebe da spase, sada kad mu izabranica nije tako mlada a nema vise ni JULa, koji joj je resavao probleme. Novica opet pametan, lazira prijem u bolnicu i da je tesko bolestan da bi bio sto dalje kad brod potone, a u vir koji tada nastane udave se mnogi. Podnesi ostavku Ivane prevarantu, Ivane Secikeso i omoguci vanredne izbore. Jer Kucevo mora dalje a sa tobom moze samo u Ponore, ili Laznicu, zavisi kako ti se digne

  8. Postoji i debeli interes grupacije oko SPS da stanje u Kucewvu bude bas ovako, rasulo i neorganizovanost u svakoj instituciji u sistemu. Kako objasniti njihovo prisustvovanje inkriminisanoj i oktroisanij sednici na kojoj je SPS sa pet odbornika dobio tri clana Veca i jednog funkcionera, plus ostala namestenja koja idu uz vlast, za bracne drugove, decu. A sta je trebalo SNSu pet Sanjinih crvenih odbornika kad imali su svojih 35, osvojenih na izborima. A sad se doslo do toga da nemaju ni kvorum, nigde vecinu ne mogu da okupe. Jun istice, reket za vrsenje vlasti mora da se plati a Ivan Hotelski ne shvata da je izgubio svaku podrsku i kredibilitet, svoje nema ni drugove ni prijatelje a sistem ga je potrosio. Ostalo mu je da je bio predsednik jarcima i guskama, cak ga i bumbari napustili. Dao je desetak hiljada evra daotme vlast, dao bi sad i stotinak hiljada da napusti brod , samo sto je sad tesko tako nesto da uradi. O nicemu vise ne odlucuje, osim kod koje devojke ce da ode. Sve drugo u vezi para i ugovora drugi resavaju. Potpisi Ivane. Potpisi Ivane. Spasi Kucevo i ….

  9. Ivane Rajcicu, fiktivno zaposlene iz Centra za kulturu si prebacio u Turističkoj organizaciji Kučevo, Mesnoj zajednici Kučevo i Domu zdravlja koji su prepuni tvojih rođaka kumova i partijskih drugova. Dečko, mnogo se siliš ni sa čim kad svi znaju da si odgovaran za budžet opštine i da ćeš zbog tvog neznanja završiti u zatvoru. Podnesi ostavku i zamoli tužilaštvo da te angažuje za zaštićenog svedoka jer si za dve godine dosta zabrljao a neko će morati da odgovara za sve što je snašlo građane ove opštine tokom tvoje sramotne vladavine

  10. Na osnovu detaljne analize predhodnih komentara, dolazi se do prostog zaključka da se dr Ivanu hotelskom baš smeška Zabela? Bio si na vreme upozoren, sigurno dobro znaš ko te je namestio. Srećno!

  11. Ivane Hotelski, pakuj pinkle i odlazi. Bolje da nisi nikad ni zaseo u fotelji predsednika opštine . O tome da li se imalo stidiš nećemo ni da te pitamo jer da znaš za sramotu radio bi ono za šta si se i školovao. Posle svega što si uradio, počeli smo da sumnjamo i u tvoju diplomu a posebno u tvoju stručnost. Mnogo si nas razočarao

  12. Заветници нису опозициона странка СНСу! Њима и треба таква опозиција и од ње нимало не страхују, а та странка није једина на листи лажних опозиционара. Истражите мало ту тематику и видећете и сами да сам у праву. Верујем да је много грађана који добро знају ко су Зветници остало у шоку кад је видело њихове просторије, а и сам сам један од оних, који су били непријатно изненађени. У овој жабокречини нам још само они фале.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker