DO DALJNJEG: Odbornici DS bojkotuju rad Skupštine Golupca!

Lokalni parlament Opštine Golubac ima 31 odbornika, od kojih su 9 iz DS, jedan nezavisni i 22 odbornika SNS-a.

Foto: Privatna arhiva

U saopštenju za javnost, odbornička grupa Demokratske Stranke navela je da su njeni odbornici napustili 27. redovnu sednicu SO Golubac zbog brojnih nezakonitosti koju su pratile rad Skupštine opštine Golubac već duži period unazad kao i nepostojanje demokratske atmosvere dijaloga u radu.

Kao najdrastičniji primer naveli su odbianje Skupštine opštine Golubac da sprovedu rešenje Agencije za borbu protiv korupcije o razrešenju predsednika opštine i to dva puta u zadnjih 2 meseca. Dok kako je navedeno u saopštenju:

“Neposredan povod za napuštanje Skupštine je bilo odbijanje predloga DS od strane skupštinske većine i to:

  1. Odbornička grupa demokratske stranke je tražila skidanje sa dnevnog reda tačke o povećanju komunalnih usluga u Golupcu za 50 posto. Smatramo da ovo povećanje ničim nije opravdano i da predstavlja veliki udar na standard građana opštine Golubac .
  2. Odbornička grupa demokratske stranke je tražila formiranje stručnog anketnog odbora koji bi ispitao informacije u medijima o nezakonitostima u realizaciji infrastrukturnih projekata. U medijima su se pojavili tekstovi o nezakonitosti u finasiranju i više velikih infrastrukturnih projekata kao i favorizoavnje više izvođaca koji dobijaju posao bez tendera ili na tenderima koji se raspisuju za već poznate izvođače koji su već krenuli sa radovima. Nakon ovih tekstova došlo je do smene Zamenika predsednika sa obrazloženjem da je dostavljao zvanična dokumenta medijima ne demeantujući tačnost navoda. Mi ne želimo da se mešamo u unutar stranačku borbu u okviru vladajuće stranke već želimo da Građani Golupca saznaju istinu kako se troši novac iz budžeta opštine i ako postoje nezakonitosti u radu ko je za njih odgovoran.

Odbornici demokratske Stranke su u dosadašnjem radu pokušavali da u okviru institucija predstavljaju građane koji su glasali za nas a to je skoro 30 posto građana Golupca do sada nijedan naš predlog nije stavljen na dnevni red, nijedan amandaman nije prihvaćen, postoji kontinuirano kršenje poslovnika od strane predsednika Skupštine opštine Golubac…”, navedeno je u saopštenju za javnost.

Kako je za “TPKNEWS” rekao Šef odborničke grupe Demokratske stranke u SO Golubac Marjan Đokić: “Ne želeći da dajemo legitimitet nezakonitim odlukama i odlukama koje su veoma štetne po građane opštine Golubac odlučili smo se na bojkot daljeg rada lokalne skupštine do stvaranja uslova za normalan i demokratski rad lokalnog parlamenta u interesu svih građana opštine Golubac”, kazao je Đokić.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker