JEZIV PORODIČNI ZLOČIN U KUČEVU: Ubila nasilnog supruga, pa sa sinovima i dvojicom meštana Kučeva, zakopala telo (FOTO)

Požarevačka policija u saradnji sa Višim tužilaštvom u Požarevcu danonoćnim operativnim radom rasvetlila je ubistvo u Kučevu, koje se desilo pre pet godina.

Povodom ovog krivičnog dela policija je uhapsila Sonju Ljubenović (48) iz Kučeva, i dvojicu njenih sinova, Aleksandra (24) i Lazara (19), zbog sumnje da su izvršili ubistvo svog supruga, odnosno oca, Srećka Ljubenovića (38). Pored njih uhapšena su i dvojica meštana Kučeva, ometena u razvoju, koji su telo odneli na livadu i zakopali, a koje je angažovala Srećkova supruga za taj posao. Oni su to uradili ne znajući da zakopavaju leš čoveka, a ne svinjsku lešinu obolelu od trihinele.

Njegove kosti pronađene su pored puta koji vodi za groblje u Kučevu, na parceli koja pripada Sonjinoj porodici. Ona je ranije pričala po gradu da je Srećko otišao u Crnu Goru, a onda u Peru u Južnu Ameriku, a nakon toga najpre u Kanadu, pa u Švedsku, što meštanima nije bilo sumnjivo, jer je povremeno odlazio na po godinu dana.

U istrazi će se prvo utvrđivati tačan identitet nađenih ostataka tela, preko analize DNK, a onda će se utvrđivati uzrok smrti, ako to bude moguće, jer je proteklo dosta vremena. Sumnja se da se supruga posvađala sa Srećkom, koja je dugo vreme trpela torturu od njega, koji ju je često tukao, kao i njihove sinove i ostale ukućane. Prema našim sasnanjima Sonja je tog kobnog dana ponovo bila napadnuta od strane supruga i odlučila da ga se reši tako što je uzela njegov pištolj, koji je ilegalno posedovao i sa nekoliko hitaca usmrtila. Inače Srećko je bio pravi grmalj, visine od preko dva metra i težine preko sto kilograma, sav u mišićima jer se bavio bodi bildingom i zbog toga su ga zvali “Srećko bilder. Supruga Sonja ogromnog Srećkovog tela se rešila tako što ga je sa sinovima zavila u ceradu. Nakon toga angažovala je dvojicu blago retardirane osobe, koje su se bavili kopanjem raka i rupa, da im pomognu da teret odnesu na plac, koji se nalazio petstotina metara iznad njihove kuće, na brdu pored Starog groblja, rekavši im da se ispod cerada nalazi njihiova tek zaklana svinja obolela od trihinoze. Oni su to učinili i zakopali telo, zašta im je bilo plaćeno.

Ovde je zakopano Srećkovo telo

Meštani kažu da je Srećko bio prek čovek i agresivan. U Kučevo je došao 1993. godine jer se oženio sa Sonjom, koju je upoznao u Italiji. Sa njom je u dvorištu podigao kuću, dok su u manjoj živeli njena majka Olga i deda Tihomir (92), koji nisu želeli da govore za medije. Srećko je od ranije bio poznat policiji jer je osuđivan za iznude, prevare, nasilje, kao i nekoliko puta za nanošenja teških telesnih povreda, zašta je u zatvoru proveo nekoliko godina. Zbog toga mnogi su se klonili njega, ne želeći da budu prebijeni. Mnogi kučevljani, koji su zatečeni vešću da je Srećka ubila supruga, al i da imaju i razumevanja za to pošto je trpela torturu i nasilje od njega, znajući njegovu preku narav. Cela porodica ima kriminalni dosije pošto je i supruga prijavljivana za nasilje, krađe i nelegalno oružje, a i njihovi sinovi su poznati organima gonenja. Stariji sin je odgovarao za dilovanja marihuana, krađe i tuče, dok je mlađi zbog ponašanja isteran iz srednje škole, koji ima razna krivična dela za koje se vrši istraga.

Kopano na nekoliko mesta dok nije nanađeno Srećkovo telo

Kako saznajemo iz izvora bliskog istrazi, na otkrivanju ovog slučaja došlo je na osnovu javnog pogovaranja i policija je danonoćnim radom sklopila kockice, koje je dovelo do rasvetljavanja ovog slučaja. Nezvanično saznajemo da je pored pronađenog pištolja, koji je glavni materijalni dokaz, osumnjičena i stariji sin u izjavi policiji priznali delo za koje se terete, ali to će morati da ponove pred tužiocem, koj je zakazao njihovo saslušanje nakon 48. časovnog zadržavana.Nakon saslušanja nadležni tužilac će odlučiti o, eventualnom pokretanju istrage, za delo ubistvo i o pritvoru osumnjičenih. Kako smo saznali Sonja LJ. će se teretiti za ubistvo, dok će stariji sin biti gonjen za pomaganje u prikrivanju ubistva, dok će se mlađi sin osloboditi svakog odgovorstva u vezi sa tim slučajem, jer je u vreme izvršenja krivičnog dela imao nepune 14 godina, zbog čega ne podleže nikavoj krivičnoj odgovornosti.

Inače, Srećkovi posmrtni ostaci će se sahraniti, kada se završi obdukcija i indetifikacija, u Lugavčini kod Smedereva, gde mu živi majka, pošto se njega otac odrekao, koji živi u Beogradu u drugom braku. Srećko se predstavljao kučevljanima da je veoma jak jer potiče iz ugledne porodice, pošto mu je stric, svojevremeno, bio direktor Nefrološke klinike u Nišu, a otac ugledni direktor fabrike obojenih metala u Kragujevcu.

DOBAR KOMŠIJA

Srećkov prvi komšija, za razliku od drugih koji su imali veoma negativno mišljenje o njemu, koji je u petak ujutru stigao iz Beča, kaže da su mu i Srećko i Sonja bili dobre komšije. – Dok sam se vozio ka Kučevu, majka me je nazvala i saopštila da je Sonja ubila Srećka i zakopala na njivi, da se ne bih iznenadio kad stignem i čujem šta se desilo – kazao je ovaj komšija.

JEDINO SONJA RADILA

U porodici Ljubenović jedino je Sonja radila I to u biblioteci. Srećko se bavio kriminalom, a I njihovi sinovi su išli tim putem.

M.V.

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Srecko je bio LJUDINA! Svako ko ga je poznavao moze to da potvrdi! Cime god da se bavio porodicu nije zapostavio, sve im je on stvorio! Da nisu imali njega bili bi socijalni slucajevi! Agresivan nije bio! Nije voleo nepravdu!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker