ULAGANJA DRŽAVE U ZDRAVSTVO: 150 miliona za rekonstrukciju Doma zdravlja u Gradištu

U opštini Veliko Gradište realizuje se pet projekata u oblasti unapređenja zdravstvenog sistema, čija će ukupna vrednost iznositi 150 miliona dinara.

Dom zdravlja Veliko Gradište

Najveći projekat je rekonstrukcija Doma zdravlja, za koju je Kancelarija za javna ulaganja obezbedila 114 miliona dinara. Opština Veliko Gradište iz svog budžeta uložila je četiri miliona, namenjenih za izradu projektno-tehničke dokumetacije i obavljanje poslova nadzora.

Na 2.780 kvadrata, radovi će obuhvatiti zamenu kompletne spoljašnje i unutrašnje stolarije, zamenu elektrokablova, vodovodne i instalacije za kanalizaciju i grejanje, obnoviće se krov i podovi, ugradiće se hidro i termo izolacija i sistem za dojavu požara.

Po završetku radova, u opremanje ove ustanove uložiće se šest miliona dinara iz opštinskog budžeta. Deo opreme obezbediće se i preko IPA programa prekogranične saradnje sa Rumunijom, vrednog 146.000 evra, od čega 15 odsto čini učešće lokalne samouprave. Tim sredstvima nabaviće se pet portabl ultrazvučnih aparata za skrining karcinoma tiroidne žlezde.

Foto: TPKNEWS

Unapređenje zdravstvenog sistema u Velikom Gradištu podržava i Ministarstvo pravde, koje je izdvojilo 9,8 miliona dinara za nabavku savremenog rendgen aparata.

Podršku pruža i Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za populacionu politiku, uz čiju pomoć će se nabaviti 4D ultrazvučni aparat i digitalni kolposkop. Njegova vrednost je 4.684.800 dinara, od čega Kabinet daje preko 4,5 miliona, a ostatak lokalna samouprava.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker