NOVE MERE STUPILE NA SNAGU: Od danas možete u kafić ili restoran

Nove mere koje je predložio Krizni štab važiće od danas, saopšteno iz Vlade Srbije. Jedna od novina koja je najviše zanimala građane odnosi se na rad ugostiteljskih objekata.

Foto: Screenshot Facebook

Najvažnije je da svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen, imaju jedinstveno dozvoljeno radno vreme od 6 časova ujutru do 22 časa.

– Ugostiteljskim objektima sa baštom od sutra je dozvoljen rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje između ostalog, podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom, uz obavezan razmak od dva metra između stolova. Takođe, zabranjeno je izvođenje scensko-muzičkog programa (živa muzika u baštama). Kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersu prodaju hrane i pića (bez obzira da li imaju ili nemaju baštu) dok dostava ostaje dozvoljena 24 sata dnevno, desam dana u nedelji – navedeno je detaljno uputstvo u saopštenju Vlade.

Još uvek ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju bašte, a o otvaranju tržnih centara i eventualnim pravilima pod kojim bi oni mogli da počnu sa radom, kako je najavljeno nakon poslednje sednice Kriznog štaba, razgovaraće se u utotak.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker