Šest godina zatvora za svirepo ubistvo starice iz Radoševca kod Golupca

Viši sud u Požarevcu pravosnažno je osudio Danka J. (22) iz Boljetina kod Majdanpeka na šest godina zatvora zbog ubistva Nadežde Đorđević (88) iz Radoševca kod Golupca.

zgrada

Za ovo ubistvo zaprećena je kazna od 5 do 15 godina zatvora, ali je optuženi dobio skoro minimalnu, jer je u vreme izvršenja bio tek mlađi punoletnik sa nepunih 19 godina života, i zbog toga, je bio na psihijatrijskom veštačenju gde je utvrđeno da je bio uračunljiv u trenutku izvršenja krivičnog dela ubistva, ali je, takođe utvrđeno da je veoma niske inteligencije, na granici tuposti, što mu je bila bitna olakšavajuća okolnost, koja je dovela do ove presude.

Ovaj svirepi zločin dogodio se u februaru 2014. godine, u kući ubijene žene, inače devizne penzionerke, kod koje je optuženi povremeno radio i pomagao joj.

Nakon svađe oko para, on je ženu zadavio rukama, a onda njeno telo umotao u ćebe i plastični džak, i kolicima odvezao i ostavio telo starice van sela.

Njeno beživotno telo pronađeno je 20. marta pored magistralnog puta Golubac – Kladovo. Pretresom kuće osumnjičenog, pronađena su lična dokumenta pokojne Nadežde, kao i lepljiva traka koja je nađena na njenom telu starice.

Leš starice slučajno je uočio jedan meštanin Golupca i o tome odmah obavestio policiju. On nije znao o čemu se radi, samo je video da nešto, sumnjivog izgleda, leži pored puta.

Policija je uviđajem konstatovala da se radi o starijoj ženskoj osobi, čije je telo bilo umotano u ćebe i bačeno na oko desetak metara od asfalta. Viši javni tužilac u Požarevcu naložio je obdukciju tela, kojom je utvrđeno da je ona ubijena udarcima tupim predmetom.

Danko J. osuđen je na šest godina u Višem sudu i na takvu presudu nisu se žalili ni tužilac, ni njegov advokat. Zbog toga je ova presuda postala pravosnažna i osuđeni je upućen na izdržavanje zatvorske kazne.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker