JP “TOPLOFIKACIJA” POŽAREVAC: Uspešno realizovali grejnu sezonu

Period između dve grejne sezone iskoristiće se za dalje širenje toplovoda i za popravke cevovoda na više lokacija.

Slaviša Stojković, direktor „Toplifikacije“/Foto: M. Veljković

Nedavno je završena grejna sezona u Požarevcu koja je počela 9. januara, a okončana tek 8. maja, što znači da su korisnici toplovoda tople radijatore imali čak 211 dana. Da bi grejanje i naredne godine bilo zadovoljavajuće i po kvalitetu i po dužini isporuke, tokom predstojećeg leta obaviće se svi neophodni radovi. Oni će obuhvatiti i nastavak detekcije i sanacije gubitka vode u sistemu grejanja.

„Zahvaljujući naporima uloženim ove grejne sezone, prošlogodišnji gubici od 450 kubnih metara na dan svedeni su na 310 kubika, što je smanjenje od 25 odsto. Ovom prilikom uočena su mesta sa oštećenim cevovodom koja će biti zamenjena u toku ovog leta, što treba da obezbedi još veće smanjenje gubitaka vode u narednoj grejnoj sezoni“, rekao je Slaviša Stojković, koji je uspešno rukovođenje „Toplifikacijom“ započeo prošlog septembra.

U toku leta u planu je zamena sekundarnog cevovoda u naselju „Đura Jakšić“ u dužini od 133 metra i deo primarnog cevovoda u OŠ „Dositej Obradović“ do Višeg suda u dužini od 305 metara. Takođe, zameniće se i deo primarnog cevovoda koji gravitira ulicama Sime Simića i Čede Vasovića u dužini od 234 metra, kao i deo od 325 metara primarnog cevovoda iza Kazneno-popravnog zavoda za žene. Ukupna vrednost ovih radova procenjena je na oko 20 miliona dinara.

JP „Toplifikacija“/Foto: M. Veljković

„Osim navedenih, u cilju poboljšanja kvaliteta grejanja, predviđena je rekonstrukcija već dotrajalih toplopredajnih stanica u naselju „Đura Jakšić“, vrtiću „Neven“ i 7. juli, u koju će se uložiti 12,5 miliona dinara“, kazao je Stojković. On je dodao da se trenutno izvode radovi na proširenju toplifikacione mreže u Ratarskoj ulici, kao i radovi druge faze u Ćirikovcu, gde se naredne grejne sezone planira priključenje 82 objekta.

Do kraja godine trebalo bi da se izvode radovi na još dve lokacije. To su Izvorska ulica, kao i Ulica Vlajka Pavlovića, gde će se stvoriti uslovi za 35 priključaka. Svi navedeni podaci govore u prilog tome da se u „Toplifikaciji“ sve odvija po planu i bez zastoja, i pored aktuelne epidemije. U cilju zaštite zaposlenih, za sve njih obezbeđuju se zaštitne maske i rukavice, kao i dezinfekciona sredstva, kojih ima ne samo u poslovnim prostorijama, već i u službenim vozilima.

ZAPOSLENI

U JP „Toplifikacija“ trenutno radi 79 zaposlenih, od kojih su 74 na neodređeno vreme. U ovom javnom preduzeću nedostaje više profila, a najviše izvršioci mašinske i elektro struke.

KORISNICI

„Toplifikacija“ ima preko 12.320 korisnika, od kojih većinu čine fizička lica. Od 1. januara do 31. decembra 2020. godine sklopljena su 222 ugovora o priključenju, a od početka tekuće godine do sredine maja, sklopljena su još 52.

NAPLATA

Za neredovne platiše grejanja najpre se uručuju opomene, a kad dug premaši tri mesečna računa, sledi podnošenje tužbi. Naplata računa za grejanje od fizičkih lica iznosi oko 88, a za fizička oko 77 odsto.

(Tpknews.com/M. Veljković)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker