OPET POPLAVLJEN PETROVAC NA MLAVI: Dok je Petrovac ponovo plivao u vodi, predsednik opštine otišao na vašar (FOTO/VIDEO)

Nakon poplava koje su zadesile opštinu Petrovac na Mlavi pre tri nedelje, život se koliko toliko normalizovao, ali nije dugo trajalo.

Nakon jučerašnjeg nevremena koje je ponovo pogodilo ovu opštinu, gde je za kratko vreme ponovo bilo obilnih padavina, pod bujicom koja je naišla pojedini delovi Petrovca opet su bili poplavljeni.

Kako su javili redakciji “TPKNEWS” pojedini ogorčeni građani Petrovca na Mlavi, koje prenosimo u celosti: – Šaljem vam par fotografija i snimak iz Petrovca na Mlavi gde su nakon jučerašnjeg nevremena ponovo poplavljeni neki delovi grada. Naročito ulica 8. oktobar u Petrovcu, svaki put posle malo jače kiše uvek bude poplavljena… a da ne pričamo o višegodišnjim obećanjima Predsednika opštine i drugih da će ovaj problem što se tiče ove ulice u Petrovcu biti rešen… bitno je da se on slikao pred kamerama a narod nek… Ako biste biste hteli ovo da objavite jer je bitno da građani vide. Inače ovako slično i naravno još gore je bilo 2014. Ovo nije samo na ovoj poziciji mnoge su kuće u opasnosti ali je ovo baš kritična tačka kad god su veće padavine -.

Dok je Petrovac ponovo plivao u vodi, predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić, i ujedno i komandat štaba za vanredne situacije, umesto da je sa opštisnskim rukovdostvom došao na lice mesta i zajedno sa građanima pomogli da se odbrane od ove prirodne katastrofe, on je sa celom opštinskom ekipom za vanredne situacije otišao na vašar u Šetonje.

Takođe, u poplavama pre tri nedelje kada je opštinu Petrovac na Mlavi pogodilo jako nevreme praćeno kišom i gradom, pukla je brana na Busurskom jezeru koja se nalazi iznad igrališta u tom selu. Pored sela Busur, izlivanje Busurskog jezera nanelo je štetu u oko 5.000 domaćinstava, i to u više seoskih naselja Krviji, Tabanovcima, Oreškovici i okolini. Prema podacima Štaba za vanredne situacije u Petrovcu na Mlavi, šteta nastala zbog izlivanja Mlave i Busura pre tri nedelje iznosi oko 13 miliona evra, ili preko milijardu i po dinara.

Međutim, kako to obično biva u svim opštinama u Srbiji, tako i petrovački opštinari vodili su računa da ih mnogo ne zabole džepovi. Bez obzira što i sami znaju koju štetu može da izazove ponovno izlivanje Busurskog jezera, umesto da saniraju branu gde je popustila kako treba, oni su okolo razbacali dva reda kamena.

Tako da nam na kraju ostaje samo da čekamo i da se nadamo, da će valjda za deset godina, tim stručnjaka da nađe rešenje kako da sanira branu na Busurskom jezeru gde je popustila.

M. Lalić

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker