U INAT KRIZNOM ŠTABU: U Velikom Gradištu održan sedmi Polumaraton „Srebrno jezero“ (VIDEO)

Sedmi po redu polumaraton „Srebrno jezero“ u trci protiv korone, održan je u subotu uoči uvedenih pooštrenih mera, jer se u Velikom Gradištu više pažnja posvećuje sportskom turizmu a ne zahtevima Kriznog štaba.

Trku je odbrojavanjem startovao predsednik opštine Dragan Milić, pozdravivši prethodno takmičare, sportske radnike i sve prisutne.

– Izrazito mi je zadovoljstvo što po sedmi put iz parka startuje polumaraton. Opština, Atletski klub, Sportski savez i Turistička organizacija će i ubuduće organizovati manifestaciju – , naglasio je Milić, uz želju da se organizacija svake godine podigne za stepenicu više.

Poželevši takmičarima lepu trku, predsednik je naglasio i da je i ovo jedan način da se pobedi korona, uz očekivanje da će sport i mladost da pobede sve nedaće.

Najavom Nenada Mihajlovića, kako je rekao, jedinog polumaratona u Srbiji, a možda i Evropi i svetu, koji se trči pored reke i to najlepše, najveće i najznačajnije evropske reke, počela je “trka slatkiša“ u kojoj su svi mališani bili pobednici.

Generalni pobednici polumaratona, među 300 takmičara, su Denis Firulović i Nevena Jovanović, dok su u “trci zadovoljstva“ od 200 učesnika prvi na cilj stigli Aleksandra Burkanović i Aleksandar Stajić.

U ovogodišnjoj trci proglašeni su i najbrži Velikogradištanci – Lepa Aleksić i Miodrag Vukić, a nagrade svim takmičarima uručio je predsednik Sportskog saveza Veliko Gradište, Dušan Banović.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker