U SLUŽBI KLANA HRKALOVIĆ: Požarevačka Boginja mafije sa vezama u Ministarstvu poljoprivrede!

Aleksandar Bogićević pomoćnik Ministra poljoprivrede kao član kriminalne organizacije koju je napravila Dijana Hrkalović, a sve u cilju prikrivanja i zataškavanja kriminalnih radnji Daneta Hrkalovića njenog oca.

Foto: Screenshot/Privatna arhiva

Naime, dugogodišnji vodočitač iz Obrenovca Aleksandar Bogićević je iz „nepoznatih“ razloga na sednici Vlade Srbije održanoj 17. jula 2018. godine izabran za v. d. pomoćnika ministra poljoprivrede za oblast ruralnog razvoja, a kako nezvanično saznaje TPKNEWS, njegovom postavljanju na mesto v. d. pomoćnika ministra poljoprivrede za oblast ruralnog razvoja je kumovala, ko drugi, nego Dijana Hrkalović, preko šefa kabineta Ministra poljoprivrede Marka Seranca za protiv usluge koje mu je činila.

Nakon dve godine stigla je naplata usluge. U martu 2020. godine, Aleksandar Bogićević postavio je za direktora Poljoprivredne službe Požarevac Daneta Hrkalovića, Dijaninog oca, koji je za samo 9 meseci direktovanja uspeo da firmu dovede do propasti gde radnici nisu primali platu poslednja 4 meseca.

Naime, Dane Hrkalović nije hteo da naplati dug od 400.000 dinara od firme „Stočar DH“ čiji je vlasnik, u tom trenutku, bio njegov sin Dejan Hrkalović, nenamenski je sa računa firme prebacio na njegov račun preko 3 miliona dinara, i sebi je podigao platu na 290.000 dinara dok je prosečna plata radnika bila oko 50.000 dinara, koju je inače primao dok su radnici štrajkovali zbog izgubljenih poslova i ne primanja plate, zbog čega su podnete i krivične prijave protiv Hrkalovića.

Nakon podnete krivične prijave, na scenu stupa ponovo Aleksandar Bogićević i menja Skupštinu Poljoprivredne službe i direktora Daneta Hrkalovića u dogovoru sa Dijanom Hrkalović da bi njenog oca sklonili iz žiže javnosti i zaštitili ga, jer je ona već uveliko podnela ostavku na mesto državnog sekretara Ministarstva policije i više nema mogućnosti da ga zaštiti.

Na mesto direktora Poljoprivredne službe je postavljen Bojan Stević, ekonomista koji nema radnog dana u poljoprivredi, a u skupštini su izabrani Vladimir Lovre, Vladan Icić, Darko Dinić bliski prijatelji Hrkalovića, takođe i Svetlana Pavlović sekretarica Hrkalovića i Nenad Vujčić bivši direktor koji je Danetu za dve godine isplatio preko 4 miliona dinara i protiv koga su takođe podnete krivične prijave, a sve u cilju da se Hrkalović zaštiti i dokazi protiv njega unište i zastare.

Novi direktor Bojan Stević uz dogovor sa Aleksandrom Bogićevićem, Daneta Hrkalovića je odmah postavio za zamenika i dao mu sve privilegije. Tako da su svi postupci protiv Daneta Hrkalovića zaustavljeni na samom početku, a dokazi do sada već nestali.

KO JE ALEKSANDAR BOGIĆEVIĆ?

Aleksandar Bogićević (48) osnovnu i srednju poljoprivredno-hemijsku školu završio je u Obrenovcu, a zvanje strukovni ekonomista stekao na Visokoj školi za ekonomiju i upravu u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu za poslovno industrijski menadžment Univerziteta “Union” u Beogradu i stekao zvanje diplomirani menadžer.

Od 1995. do 2007. godine radio je u JKP “Obrenovac”, kao vodočitač, zatim inkasant, blagajnik i organizator parkiranja, a od 2007. do 2012. godine u JKP “Vodovod i kanalizacija” na poslovima blagajnika, referenta za vodočitanje i šefa kontrole potrošnje vode i reklamacija.

Nakon rada u komunalnim preduzećima na poslovima čitača vodomera, blagajnika, referenta i organizatora parkiranja, od 2012. do 2014. bio je član Opštinskog veća opštine Obrenovac zadužen za komunalne delatnosti, a 2014. izabran je za člana veća iste opštine, zadužen za poslove iz oblasti poljoprivrede. Reizabran je na istu funkciju 2016. godine. Član je Srpske napredne stranke (SNS), a 2018. godine je izabran za v. d. pomoćnika ministra poljoprivrede za oblast ruralnog razvoja.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker