GOLUBAC: Opštinsko veće utvrdilo Nacrt budžeta za 2017 godinu

Planirana sredstva iznose 376,6 miliona dinara-Za investicije, socijalnu pomoć i subvencije 180,4 miliona dinara ili 47 odsto planiranih budžetsjkih sredstava. O ovome razgovaraće i odbornici Skupštine opštine na narednoj 9-oj sednici koja će se održati u utorak 20-decembra sa početkom u 11. časova.

Opštinska vlada na 27 sednici u Golupcu, kojom je predsedavao predsednik opštine Nebojša Mijović, usvojila je predloženi Nacrt budžeta za narednu 2017. godinu koji iznosi 376,6 miliona dinara. Oko 180 miliona dinara uložiće se u infrastruktureu kao što je modernizacija lokalne putne mreže, vodosnamdevanje, rekonstrukcija električne mreže, u oblasti zdrastva, obrazovanja, kulture i sporta. Deo ovih sredstava od 25 miliona dinara uložiće se u realizaciju programa razvoja poljoprivrede, za zaštitu životne sredine, socijalnu podršku porodicama putem subvencija za treće novorođeno dete kao i za program za stara i socijalno ugužena lica u okviru projekta ,,Pomoć i nega u kući’’.

Pored Nacrta predloga budžeta za narednu 2017. godinu, članovi opštinskog veća, usvojili su predlog oidluka o izmeni i dopuni Plana generalne regulacije za grad Golubac, zatim predlog rešenja o poveravanju komunalne delatnosti snadevanja vodom za piće u naselju Barič kao predlog rešenja o obrazovanju Komisije za koordinaciju ispekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti opštine Golubac.

Opštinska Vlada prihvatila je i predlog rešenja o obrazovanju žalbene komisije za odlučivanje u drugom stepenu po žalbama službenika, utvrdila je predlog odluke o usvajanju godišnjeg plana rada opštinskog štaba za vanredne situacije za 2017. godinu, usvojila je finasijski izveštaj za ovu i program rada Komunalnog javnog preduzeća Golubac za narednu godinu. Prihvaćen je i predlog Odluke o programu rada Centra za socijlani rad opština Veliko Gradište i Golubac za 2017.godinu, program rada Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u 2017. godini, kao i program o izmenama i dopunama programa poslovanja Društva ,,Tvrđava Golubački grad’’ Golubac za ovu 2016. godinu.

TPKNEWS/Lj.Nastasijević

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker