UKUPNO ZARAŽENO 55: U Srbiji od korona virusa obolelo još sedam osoba

Od novog korona virusa u Srbiji je obolelo još 7 osoba, tako da je ukupan broj zaraženih 55, najnoviji su podaci Ministarstva zdravlja.

– Od poslednjeg izveštaja u nedelju, 15. marta u 18:00 časova do 16. marta u 8:00 sati testirani su uzorci 18 osoba od kojih je 7 pozitivnih i 11 negativnih na novi korona virus – navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Tri osobe se nalaze u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, dok su četiri osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do danas su u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta “Torlak” testirana ukupno 301 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

U Srbiji je sinoć uvedeno vanredno stanje zbog korona virusa, tako da od danas ne rade vrtići, škole, fakulteti, restorani i kafići rade skraćeno radne vreme, a u Beogradu je i gradski prevoz smanjen.

Prethodno je Vlada Srbije radi suzbijanja ovog virusa, prvo zabranila okupljanja u zatvorenom prostoru sa više od 100 ljudi, a zatim i sa više od 50. Zatrvoreni su svi manji granični prelazi sa Mađarskom, Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom… Zabranjene su đačke ekskurzije iz Srbije, i ulazak stranih državaljana u našu zemlju, Svi naši državljani koji dolaze, moraće da budu u izolaciji od 14 do 28 dana.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker