PO DRUGI PUT OVE GODINE: Milić potpisao novih šest ugovora za stipendiranje studenata (VIDEO)

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, potpisao je u utorak 13. februara, po drugi put ugovore za dodelu stipendija za školsku 2017/2018. godinu sa šestoro studenata sa teritorije ove opštine.

Foto: SOVG

– Zadovoljstvo mi je da potpišem novih šest ugovora. Ovo je drugi put ove školske godine i treba da znate da opština čini dosta napora što se tiče obrazovanja, da smo uložili sredstva u školu u Srednjevu, u uređenje škole, nabavku pametnih tabli, nabavku učila, uređenje prostra u osnovnu školu u Velikom Gradištu – uređenje hola, sada se završavaju mokri čvorovi i u Srednjoj školi se sređuje fasada. Nagrađujemo učenike za osvojena prva mesta u Republici, deca dobijaju vaučere za lap-top, računare itd. i to ćemo da nastavimo i dalje. Što se tiče studenata, pored besplatnog prevoza jednom mesečno, dodeljujemo i stipendije kojih je do sada bilo 27, sa ovima će biti 33, dok je dodeljeni iznos 10 hiljada dinara mesečno. Voleo bih da se svi ovde vratite i radite, a ako se opredelite da odete da ne zaboravite ovu opštinu i sredinu odakle potičete. Želim vam da budete dobri studenti i dobri ljudi –, rekao je predsednik opštine, Dragan Milić, prisutnim studentima i roditeljima.

Pored predsednika, prijemu su prisustvovali i rukovodioci Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove i prosvetni inspektor, Sanja Stojadinović, i Odeljenja za opštu upravu, Vesna Milanović.

Stipendije su dodeljene na osnovu drugog Konkursa za dodelu stipendija studentima za školsku 2017/2018 godinu, za dva studenta na master studijama i 5 redovnih studenata iz osetljivih društvenih grupa, a na konkurs se prijavilo ukupno šestoro studenata, dva polaznika master i četri polaznika snovnih akademskih studija. Sredstva za spovođenje Odluke obezbeđena su budžetom opštine Veliko Gradište za 2018. godinu.

Stipendije opštine Veliko Gradište za školsku 2017-2018. godinu, dodeljene su studentima:

– Miloradović Ivani iz Kisiljeva – studentu prve godine master studija na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, program Zaštita životne sredine u poljoprivredi.
– Cvijetinović Jovanu iz Velikog Gradišta, studentu prve godine master studija na Geografskom fakultetu u Beogradu, program Prostorno planiranje.
– Danilov Stefanu iz Zatonja, studentu treće godine Geografskog fakulteta u Beogradu, program Turizmologija, sa 90,00 bodova.
– Grujić Jeleni iz Topolovnika, studentu treće godine Filološkog fakulteta u Beogradu, program Srpska književnost i jezik sa komparatistikom, sa 78,49 bodova.
– Mihajlović Borku iz Carevca, studentu prve godine Poljoprivrednog fakulteta, sa 70,00 bodova.
– Dimitrijević Mihaeli iz Ostrova, studentu prve godine Fakulteta za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije u Beogradu, program Primenjena ekonomija i finansije, sa 67,77 bodova.

(SOVG)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker